Al-Qaida reconeix la mort de Bin Laden

  • La CIA vigilava Bin Laden feia mesos des d'una casa veïna · El Paquistan qüestiona la versió dels fets difosa pels EUA

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.05.2011 - 15:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Al-Qaida ha reconegut al mort de Bin Laden en un comunicat publicat a diverses webs gihadistes, segons que ha informat l’agència Reuters, citant SITE, una organització amb seu a Washington que analitza el contingut de webs gihadistes. ‘Al-Qaida ha difós un comunicat a fòrums gihadistes en què reconeix la mort del seu líder’, ha informat aquest organisme. En aquest mateix comunicat al-Qaida avisa que continuarà atemptant, assenyala els Estats Units com a principal enemic i insta els paquistanesos a revoltar-se contra el seu govern en protesta per l’execució de Bin Laden al seu país.

La CIA vigilava Bin Laden feia mesos des d’una casa veïna

L’Agència Central d’Intel·ligència (CIA) dels Estats Units va espiar Bin Laden i els moviments dels seus homes de confiança durant mesos des d’una casa propera a la residència on fou assassinat, segons que publica avui la premsa americana (The Washington Post i The New York Times). Segons les fonts oficials citades per aquests diaris, la CIA havia enviat un grup d’especialistes per vigilar tots els moviments Bin Laden, fins al punt que es van poder interceptar, via satèl·lit, algunes de les converses que mantenien els habitants de la casa del cap d’al-Qaida.

Les forces de seguretat paquistaneses diuen que a la casa de Bin Laden no hi havia ningú armat

Mentrestant, creixen els dubtes sobre les circumstàncies de la mort de Bin Laden. Contra les versions contradictòries que ha difós la Casa Blanca, les forces de seguretat del Paquistan neguen que ningú oposés resistència als soldats nord-americans. Així ho publica l’agència Reuters i ho recullen diaris paquistanesos com Dawn. ‘La gent que hi havia a la casa no anava armada. No hi va haver resistència’, segons els responsables de seguretat paquistanesos consultats per l’agència. ‘Fou un assalt a sang freda’, apuntà un altre.

Obama, a la zona zero

Barack Obama, per la seva banda, va visitar ahir l’anomenada zona zero de Nova York, tres dies després de la mort de Bin Laden. La zona zero, situada dins el World Trade Center, fou l’objectiu dels atemptats de l’11 de setembre de 2001. Obama hi va dipositar una corona de flors i va saludar alguns dels familiars de les víctimes. L’ex-president George W. Bush, que havia rebut una invitació d’Obama, no va assistir-hi.

En aquesta mateixa zona zero de Nova York, s’hi van fer tot de celebracions improvisades quan Obama va anunciar, diumenge, la mort de Bin Laden. I és que el lloc s’ha convertit en un espai simbòlic dels patriotes nord-americans.

Quant a l’ex-president George W. Bush, dimecres va declinar la invitació d’Obama d’acompanyar-lo en la visita. El seu portaveu, David Sherzer, va dir que Bush agraïa la invitació, però que s’estimava més restar fora del centre d’atenció, encara que celebrava ‘aquesta victòria de la lluita contra el terrorisme’. Recordem que pocs dies després de l’atemptat de l’11 de setembre Bush va fer un petit discurs des d’una pila de runa de la zona zero per encoratjar la gent, una imatge que va esdevenir una de les més cèlebres de la seva presidència.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any