Gran concert de Carles Dénia per obrir el 19è Solc a l’església de Lluçà

  • El Cicle ha continuat amb els actes a Santa Creu de Joglars

VilaWeb
Redacció
04.05.2011 - 20:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El divendres 29 d’abril, l’església del monestir de Lluçà acollia l’acte institucional d’inici del dinovè Cicle Solc al Lluçanès i el primer concert.

Eva Boixadé, alcaldessa de Lluçà i vicepresidenta del Consorci del Lluçanès, va obrir les intervencions valorant com a molt positiu per a Lluçà i el Lluçanès la celebració d’aquesta proposta cultural d’àmbit comarcal. Per la seva banda, Josep Maria Masramon, president del Consorci i alcalde de Sant Boi de Lluçanès, va remarcar la importància de la feina conjunta al i per al territori, i posà el Cicle com a referència d’aquesta opció comarcal. Finalment, Montserrat Rocadembosch, presidenta de Solc, música i tradició al Lluçanès, va repassar les característiques d’aquest Cicle i animà tothom a participar-hi.
La primera actuació del Solc 2011, anà a càrrec de Carles Dénia, músic i cantant de Gandia, amb una llarga trajectòria vinculada al jazz i al flamenc, introduït ara en la música popular a través de les peces de cant d’estil, cants de batre, boleros, etcètera, com reflecteix el seu treball discogràfic, “Tan alta com va la lluna”. Al llarg del concert, la seva primera actuació al Cicle, a més de desgranar bona part de les peces incloses en el disc esmentat, va presentar algunes cançons del que serà el nou treball discogràfic, dedicat als poetes andalusís del País Valencià. Carles Dénia va estar acompanyat per Mario Mas, a la guitarra, i Lluna Aragon, al violí. La proposta va captivar els assistents, una quarantena, que van poder gaudir d’un excel·lent concert, acomiadat amb el públic dempeus i amb uns llargs aplaudiments.
L’activitat del Cicle continuà dissabte i diumenge amb els tallers d’acordió i cançons del Lluçanès per a la Festa de la Transhumància, promoguda pel Consorci, en els quals hi van prendre part una quarantena d’alumnes, i amb l’actuació del grup Diplacúcia, en la sobretaula del dinar de la Fira.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any