Julià de Jòdar, Enric Casasses, Maite Carranza, Premis de la crítica Serra d’Or 2011

  • Els XLV premis literaris es lliuraran avui al vespre a Barcelona

VilaWeb
Redacció
04.05.2011 - 17:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Julià de Jòdar ha estat guardonat amb el Premi Crítica Serra d’Or 2011 de Novel·la per l’obra ‘La pastoral catalana‘ (Proa). Miquel Bezares, amb el de Poesia per ‘L’espiga del buit‘ (Pagès), obra que ja havia guanyat el Premi de Poesia Maria Mercè Marçal. Enric Casasses ha guanyat el Premi de Traducció per ‘El Gobelet de Daus‘ (Lleonard Muntaner) de Max Jacob. I Maite Carranza, el Juvenil per ‘Paraules emmetzinades‘ (Edebé). Són quatre de les catorze obres guardonades dels XLV Premis Crítica Serra d’Or, que cada any atorga la revista Serra d’Or a obres publicades l’any abans

Els Premis Crítica Serra d’Or, dividits en quatre catagories: Literatura i assaig, Recerca, Teatre i Literatura infantil i juvenil, es lliuraran al vespre en un sopar a l’hotel Alimara de Barcelona. Hi assistiran el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i l’abat de Montserrat, Josep M. Soler.

A banda els guardonats ja dits, hi ha: Miquel Pairolí, pel dietari ‘Octubre‘ (Acontravent), en l’apartat de Biografies i Memòries; Anna Esteve, per ‘El dietarisme entre dos segles (1970-2000)‘ (editorials diverses), en la categoria d’Estudis Literaris. En l’apartat de recerca: Carme Molinero i Pere Ysàs, per ‘Els anys del PSUC. El partit de l’antifranquisme (1956-1981)’ (l’Avenç); Francesc Nicolau per ‘La intimitat de la matèria‘ (Claret); i John London s’ha endut el de Catalanística per l’obra ‘Contextos de Joan Brossa. L’acció, la imatge i la paraula‘ (UB).

Els Premis Crítica Serra d’Or de Teatre 2011: al text de teatre català estrenat o editat, ‘Lluny de Nuuk’, de Pere Riera; a l’espectacle teatral ‘Assajant Albertí’, dirigit per Pitus Fernández; i a l’aportació més interessant, Albert Vidal, per la seva trajectòria interpretativa, una de les més originals i notables d’aquestes darreres dècades.

Finalment, els Premis Crítica Serra d’Or de Literatura Infantil i Juvenil 2011 han estat per a: ‘La princesa malalta’, text de M. Carme Bernal i Carme Rubio i il·lustració de Rebeca Luciani, en categoria Infantil; en la Juvenil el premi s’ha adjudicat a la col·lecció ‘Això és art! i Això és un artista!’, amb textos, il·lustracions i desplegables de Patrícia Geis.

 Cada categoria té un jurat particular. El de Literatura i Assaig era format per Sebastià Alzamora, Àlex Broch, Lluïsa Julià, Marta Nadal i Vinyet Panyella. El de Recerca, per Jaume Aulet, Manuel Castellet, Joan B. Culla, Manuel Jorba i Santiago Riera i Tuèbols. El de Teatre, per Joan-Anton Benach, Àlex Broch, Francesc Massip, Juan Carlos Olivares i Núria Santamaria. I el de Literatura Infantil i Juvenil, per Mònica Baró, Montse Ginesta, Teresa Mañà, Joan Portell i Núria Ventura.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any