Dissabte es van batejar els nous gegants del carrer de la Riera de Vic

  • Amb un dia esplèndid, la festa va ser rodona

VilaWeb
Redacció
02.05.2011 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dissabte es va fer la presentació oficial i el bateig de la nova parella de gegants del carrer de la Riera de Vic, en Llucià i la Mercè, que van tenir com a padrins els gegants de Prats de Lluçanès i els de Navàs. La festa va començar a 2/4 de 12 del migdia a la plaça de la Catedral amb la presentació dels nous gegants, acompanyada per nombroses manifestacions de cultura popular: danses, castells… Hi van participar l’àliga, el bou i la mulassa de Vic; els gegants de la ciutat, els del carrer de la Riera, els del Remei, els de Prats de Lluçanès, els de Navàs i els gegants, gegantons i capgrossos de Catalunya; els dansaires de l’Espígol i els Sagals d’Osona.

Després es va fer una cercavila fins a l’Orfeò Vigatà on es va fer el dinar. Havent dinat, a la plaça de Santa Cecília es va iniciar la gran cercavila que va recórrer una part del nucli antic de la ciutat per acabar a quarts de vuit amb una ballada final conjunta a la plaça de la Catedral. En aquesta cercavila hi van participar per primera vegada tots els gegants que hi ha a la ciutat de Vic: els del carrer de Gurb, de la Calla, de Santa Anna, del Remei, del carrer de la Riera, en Quel l’adober, els gegants de les escoles i els de la ciutat. També hi van ser presents totes les colles del matí i els gegants de Taradell i els bastoners de Malla.

Els nous gegants porten el nom d’un dels patrons de la ciutat, Sant Llucià, i de la patrona del barri del Seminari Vell, la marededéu de la Mercè. Han estat construïts per Manel Casserres de Solsona. Els vestits estan inspirats en els dels dansaires de la dansa de l’espígol: l’estudiant de Vic i la pubilla vigatana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any