Un estudiant d’Art de Vic guanya el Concurs d’Escultura de la Fundició Dúctil Benito

  • La peça “El Refugi” de Ferran Vives es proclama guanyadora per davant de 65 propostes

VilaWeb
Redacció
27.04.2011 - 16:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ferran Vives és el guanyador del V Concurs d’Escultura de la Fundició Dúctil Benito amb l’obra “El Refugi”, una peça quadrada que destaca “per la seva bellesa i sensibilitat en el tractament dels materials, el joc de contrastos poètics entre la representació arquitectònica i la de l’individu a través de petits personatges”, com ha valorat el jurat en el seu veredicte. Vives, nascut al 1985 i estudiant de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, s’ha imposat a la resta de 65 candidatures presentades, més del doble que l’edició anterior, procedents de Catalunya i de punts com Galícia, les Canàries, València, Extremadura, Madrid i Andalusia; entre els participants també hi ha escultors de Bulgària, el Japó, el Brasil, Mèxic i Itàlia però residents a l’Estat. “És una edició que, per la participació de joves artistes estrangers, podem qualificar d’internacional i que ens satisfà molt per la projecció aconseguida i pel nivell de les obres rebudes, que ens ha posat difícil fer la tria dels guanyadors”, ha afirmat Mireia Vallduriola, directora de BENITOartis i membre del jurat.

Vives s’ha endut un premi en metàl∙lic de 2.000 euros i veurà ara reproduïda la seva obra a tamany real en una sèrie limitada que serà el regal institucional de Fundició Dúctil Benito aquest 2011.

El certamen també ha distingit amb un accèssit l’escultura de la vigatana Roser Matamala titulada “A joc de Daus” “que convida a la participació, a jugar, a ser viscuda i fa referència a l’espai urbà”, i l’obra “Imagine” de la barcelonina Montserrat Domínguez, feta en bronze, “per la seva plasticitat que representa quelcom orgànic, un fruitrostre”.

Matamala és alumne de l’Escola d’Art de Vic i Domínguez de l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja. Les escultures premiades i la resta de les seleccionades conformen una exposició que des d’avui s’exhibeix a l’Edifici Ter de la Fundició Dúctil Benito i que inclourà les peces dels artistes Enric Teixidó (Vulpellac, al municipi de Forallac); Idoia Pascual (Calldetenes); Mariya Alipieva (de Bulgària i que viu a Barcelona); Raul Hernàndez (Sant Feliu de Llobregat); Juancho Pacheco (Barcelona); Marta Salvador (Hospitalet de Llobregat); i Lander Recacoechea (San Miguel de Basauri, Biscaia).

A banda de Mireia Vallduriola, el jurat ha estat integrat per Ramon Ricart, director de l’Escola d’Art de Vic; Albert Valera, escultor i professor del Departament d’Escultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona; Teresa Riba, escultora i professora de l’Escola d’Art d’Igualada; i Gemma Farran, escultora i coordinadora de projectes de BENITOartis.

Aposta per l’art i els joves escultors

L’èxit de participació de la cinquena edició del Concurs d’Escultura de la Fundició Dúctil Benito suposa un pas endavant pel certamen que es consolida com un dels millors aparadors perquè els joves artistes de l’Estat puguin promocionar-se i donar a conèixer la seva obra. El concurs ha passat en només sis anys de ser de caràcter local a adquirir un àmbit de participació i ressò molt més amplis, i vol ara convertirse en un referent del sector. Dins de la seva aposta per l’art, la Fundició Dúctil Benito va crear al 2009 BENITOartis, una branca que treballa amb la finalitat d’impulsar l’escultura pública i donar suport als escultors i des de la qual també confecciona obres d’art per encàrrec de clients com institucions o empreses. Fundició Dúctil Benito és una empresa dedicada al disseny, fabricació i comercialització d’equipament urbà, com tapes i reixes, enllumenat públic, mobiliari urbà, parcs infantils, contenidors soterrats i tecnologia. Amb plantes de fabricació a Sant Bartomeu del Grau, Galícia i la Xina, i seu central a Manlleu, el seu creixement els últims anys i la seva aposta per la internacionalització l’han convertit en un dels principals referents del seu sector.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any