El govern ajorna la retallada a la sanitat pública

  • Obre abans un procés de negociació amb els hospitals i es posa de límit la presentació del pressupost d'enguany

VilaWeb
Redacció
26.04.2011 - 17:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern català ha decidit ajornar la presentació dels plans de xoc dels centres sanitaris, prevista de bon començament per a demà, per ‘aprofundir en el diàleg’ amb el sector. Demà només s’explicaran les mesures ‘immediates’ que afecten la despesa corrent dels centres. En canvi, es deixen per a més endavant les mesures que suposaran una reorganització dels serveis i que son les més polèmiques. L’executiu català dóna un termini màxim per aquesta negociació fins que es presentin els pressupostos.

Així ho ha explicat avui el portaveu de l’executiu, Francesc Homs, que ha qualificat de probable que la retallada en la sanitat sigui ‘una mica inferior’ al 10%.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha presentat aquest dimarts al Consell Executiu els plans d’ajustament presentats pels diferents centres sanitaris però el govern ha decidit ajornar els anuncis de plans de xoc. ‘Cal escoltar a fons la veu dels professionals’, ha dit Homs després de la reunió.

De moment, l’executiu ha decidit començar a aplicar algunes mesures d’ajustament que tindrien a veure amb la despesa corrent, ‘que ja es pot anar ajustant sense més dilació’, ha explicat Homs. Ara per ara, doncs, es duran a terme millores de la gestió, de l’organització administrativa i de simplificació de la gestió farmacèutica, que són d’aplicació més immediata.

Homs ha remarcat que alguns sectors sanitaris demanaven poder tenir aquesta via de diàleg i que al govern ‘no li sembla dramàtic tenir cintura en rectificar des del punt de vista de l’agenda’ i ajornar ‘les setmanes que siguin necessàries’ l’anunci d’aquests plans de xoc. El diàleg amb el sector estarà obert en tres fronts. D’una banda, amb les juntes clíniques dels hospitals. De l’altra, amb els sindicats pel tot el que té a veure amb els aspectes de caràcter laboral. I en tercer lloc, amb una sessió informativa del conseller de salut amb el conjunt dels grups parlamentaris.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any