El PP anuncia un pacte amb el PSOE per impugnar també totes les llistes de Bildu

  • El ministre de Justícia recorda que la llei de partits no permet d'impugnar coalicions

VilaWeb
Redacció
26.04.2011 - 11:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després d’impedir que Sortu es presentés a les eleccions municipals al País Basc del 22 de maig, ara el govern espanyol i el PP han pactat que tampoc no ho puguin fer les candidatures de la coalició Bildu (EA, Alternatiba i independents); el PSOE i el PP han acordat d’impugnar totes les llites d’aquesta formació, una per una, tal com ha anunciat aquest matí el coordinador de justícia del PP, Federic Trillo, en una entrevista a Onda Cero. D’aquesta manera esquivarien la prohibició de la llei de partits d’impugnar coalicions.

Segons el pacte anunciat per Trilo, el govern espanyol, mitjançant l’advocacia de l’estat i la fiscalia, presentarà aquesta setmana al Tribunal Suprem les demandes contra la coalició Bildu, que ha presentat candidatura a un 82% dels municipis bascos.

Avui el BOE publica les candidatures presentades a les eleccions del 22 de maig, incloses les 258 llistes de Bildu i el termini per presentar impugnacions s’acaba dijous. Si es presentessin demandes, el Suprem tindria quaranta-vuit hores per pronunciar-se.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any