Notícies

Dimarts  26.04.2011  11:16

El PP anuncia un pacte amb el PSOE per impugnar també totes les llistes de Bildu

El ministre de Justícia recorda que la llei de partits no permet d'impugnar coalicions

Men?ame
 

Després d'impedir que Sortu es presentés a les eleccions municipals al País Basc del 22 de maig, ara el govern espanyol i el PP han pactat que tampoc no ho puguin fer les candidatures de la coalició Bildu (EA, Alternatiba i independents); el PSOE i el PP han acordat d'impugnar totes les llites d'aquesta formació, una per una, tal com ha anunciat aquest matí el coordinador de justícia del PP, Federic Trillo, en una entrevista a Onda Cero. D'aquesta manera esquivarien la prohibició de la llei de partits d'impugnar coalicions.

Segons el pacte anunciat per Trilo, el govern espanyol, mitjançant l'advocacia de l'estat i la fiscalia, presentarà aquesta setmana al Tribunal Suprem les demandes contra la coalició Bildu, que ha presentat candidatura a un 82% dels municipis bascos.

Avui el BOE publica les candidatures presentades a les eleccions del 22 de maig, incloses les 258 llistes de Bildu i el termini per presentar impugnacions s'acaba dijous. Si es presentessin demandes, el Suprem tindria quaranta-vuit hores per pronunciar-se.