Human Rights Watch demana a l’ONU que sancioni Síria

  • Milers de manifestants han tornat a sortir avui als carrers

VilaWeb
Redacció
24.04.2011 - 20:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ONG Human Rights Watch ha demanat a les Nacions Unides una reunió urgent del Consell de Seguretat per tractar sobre l’augment de la violència a Síria i també ha sol·licitat que es posi en marxa una investigació internacional per sancionar la política de ‘disparar a matar’ ordenada per les autoritats. ‘Després de la matança de divendres, ja no és suficient condemnar la violència i prou’, diu el comunicat. ‘L’estratègia de ‘disparar a matar’ de les autoritats sirianes exigeix que la comunitat internacional imposi sancions als qui van ordenar de matar els manifestants’.

Mentrestant, milers de sirians han tornat a sortir als carrers avui per participar als funerals dels morts ahir per les forces de seguretat. Els actes s’han tornat ha convertir en protestes contra el règim de Bassar al-Assad. Sobretot, les manifestacions han tingut lloc a Nawa, al sud-oest del país, on s’han pogut sentir consignes com la ja famosa ‘Vés-te’n, vés-te’n, el poble vol la caiguda del règim’, que ja s’ha emprat en les protestes a Tunísia, Egipte i Líbia.

El funeral d’avui era per quatre manifestants morts ahir, que justament protestaven pels més de cent morts que hi va haver divendres en altres protestes. Per la seva banda, el règim sirià ha informat de la mort de set membres de les forces de seguretat per un atac d’un ‘grup armat’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any