Mas apel·la a l’esperit de Sant Jordi per reclamar unitat als partits

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.04.2011 - 11:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha apel·lat a l’esperit de la diada de Sant Jordi per reclamar unitat als partit polítics. En una breu recepció al Palau de la Generalitat, Mas no ha volgut parlar d’actualitat política, però sí que ha fet aquesta referència a la unitat en un moment de confrontació directa amb el govern espanyol pels 1.450 milions d’euros pel fons de competitivitat.

La diada de Sant Jordi ‘uneix el poble català entorn a bones virtuts i bones actituds’, ha dit Mas, que ha afegit que esperava que aquestes actituds arrelessin  durant els dies vinents per tal de ser ‘capaços de fer coses tots plegats en defensa dels millors interessos del nostre poble i país’.

El president parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha insistit que el govern havia d’esgotar totes les vies de negociació amb l’executiu espanyol per reclamar els mil milions d’euros pel fons de competitivitat, i ha dit que farien costat al govern sempre que l’estratègia d’aquest no fos feta ‘des de la conjuntura, el càlcul tàctic i iniciatives disperses’. Nadal ha explicat que ningú no l’ha trucat perquè signi la proposició de llei d’Esquerra al congrés que reclama el pagament del fons de competitivitat, i ha defensat que abans de fer aquest pas calia esgotar totes les vies de negociació.

Esquerra ha tornat a reclamar un front comú davant el govern espanyol. Jordi Portabella ha instat PSC i PP a avantposar els interessos de Catalunya als dels respectius partits espanyols. D’una altra banda, ha coincidit amb els populars en exigir al govern que no confongui austeritat amb retallar serveis bàsics com la sanitat i l’educació: ‘Demanem tenacitat i audàcia a totes les forces polítiques per tal d’arribar a acords per sortir d’aquesta greu crisi’. En el mateix sentit, ICV-EUiA ha avisat l’executiu que ‘frenant inversions públiques i retallant serveis públics’ no aconseguiria pas ni dinamització ni progrés econòmic.

Els actes institucionals tornen al Palau de la Generalitat

Els actes institucionals de la Diada han tornat al Palau de la Generalitat després d’uns anys en què la recepció principal es feia al Palau de Pedralbes. Els actes han començat a les nou del matí amb un acte litúrgic oficiat pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, amb la presència d’Artur Mas, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, diversos membres del govern, el batlle de Barcelona, Jordi Hereu, els ex-presidents Jordi Pujol i José Montilla, i dirigents de l’oposició com Joaquim Nadal i Alícia Sánchez-Camacho. Els actes han continuat amb la benedicció de les roses per part de Sistach i una recepció en format reduït d’un centenar de persones al pati dels tarongers.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any