Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  20.04.2011  15:33

Tallen les principals vies d'accés a Barcelona en una altra protesta contra les retallades a sanitat

Men?ame
 

Unes 300 persones, entre personal sanitari i pacients de l'hospital de Bellvitge han tallat aquest migdia la carretera C-31 a l'Hospitalet de Llobregat, davant del complex hospitalari, en el quart dimecres que surten al carrer per protestar contra les retallades previstes per la Generalitat a sanitat. 

No ha estaet l'única protesta d'aquest matí. També han tallat la ronda de Dalt, la ronda Litoral i el carrer Urgell. Hi protestaven treballadors de l'hospital Vall d'Hebron, el del Clínic i el del Mar. I també hi ha hagut concentracions del personal de l'hospital de Viladecans; del Joan XXIII de Tarragona; i de l'Arnau de Vilanova de Lleida.

Els professionals de la sanitat viuen crispats d'ençà de l'anunci de les retallades per part dl govern de la Generalitat. En alguns casos s'ha apuntat fins i tot la possibilitat d'una vaga general sanitària i ja s'ha convocat una manifestació pel dia 14 de maig, exactament un mes després de la concentració que va omplir la plaça Sant Jaume. El govern, per la seva banda, va aprovar la setmana pasasda un pla per a assegurar la qualitat de l'atenció primària, l'atenció urgent i l'atenció deguda a les patologies més greus. Però el sindicat Metges de Catalunya no s'ha estat de dir que el pla aprovat pel govern era ridícul.

L'acord adoptat per la Generalitat amb la idea d'assegurar la qualitat dels serveis sanitaris ha estat forçat per les crítiques contra les retallades sanitàries, la primera i més significactiva de les quals a títol induvidual fou la del president del Col·legi de Metges, Miquel Vilardell, que  va demanar al govern que aturés les retallades.