Ridao demana a CiU de presentar la proposició conjunta al congrés sense el PSC

  • El govern lamenta que els socialistes facin un pas enrere cada vegada que cal anar junts a Madrid

VilaWeb
Redacció
20.04.2011 - 11:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, ha explicat avui en una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio (àudio) que demanarà a CiU i a ICV de presentar conjuntament i amb independència del que vulgui fer el PSC la proposició no de llei al congrés que exigeix el pagament dels 1.450 milions d’euros del fons de competitivitat que el govern espanyol deu al català.

Ridao ha admès que la proposició encara no ha començat els tràmits al congrés i que per tant la votació es farà amb tota seguretat després de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera, que farà el dia 27 d’abril. El portaveu del govern, Francesc Homs, per la seva banda, ha recordat avui que fóra bo arribar a aquesta reunió amb un document, que podria ser aquesta mateixa proposició, signat pel màxim nombre de forces polítiques.

Homs ha lamentat que el PSC ‘faci sempre una passa enrere quan cal anar junts a Madrid’, en referència a les declaracions ahir de la portaveu dels socialistes, Laia Bonet, en què donava suport al govern sobre aquesta qüestió però no aclaria ni si signaria la proposició ni si els vint-i-cinc diputats del PSC a Madrid es desmarcarien del PSOE en una hipotètica votació. Bonet va demanar al govern ‘més formalitat’ i explicacions sobre com pensava exigir el fons de competitivitat a Madrid.

La proposició ja té el suport i la signatuira de CiU i d’Iniciativa. El PP de moment no l’ha signada, tot i que no h ha descartat i ha dit i redit que donaria suport explícit al govern i a la proposició en cas de voar-la, tant a Catalunya com a Madrid. Amb això el PSC es troba ara tot sol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any