Un detingut per causar un incendi a la Sagrada Família

  • L'incendi, pràcticament controlat, ha afectat la cripta i ha obligat desallotjar la basílica

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.04.2011 - 11:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els Bombers de Barcelona ja han controlat el foc que s’ha declarat aquest matí a la zona de tallers de la Sagrada Família, que ha afectat la cripta i que ha fet evacuar més de 1.500 persones, la majoria de les quals turistes que hi havia en aquell moment visitant la basílca. Així n’ha informat el president del Patronat de la Sagrada Família, Joan Rigol, que ha explicat que s’havia detingut un sospitós d’haver causat intencionadament el foc i que la fumerada espessa que sortia de la cripta havia obligat a evacuar els turistes (ÀUDIO).

Tant els bombers de Barcelona com el Patronat de la Sagrada Família han informat que l’incendi no havia malmès els vitralls de Gaudí, però que havia malmès una part de la cripta, restaurada recentment i que s’hauria de tornar a restaurar. Ha recalcat, però, que no havia afectat el patrimoni gaudinià.

Rigol també ha parlat del presumpte piròman, un home de mitjana edat que havia entrat amb unes quants encenedors que hauria calat foc a la sagristia de la cripta, concretament al lloc on es desen els vestits dels capellans per dir missa.

Quatre intoxicats

Per causa de l’incendi no hi ha hagut pas cap ferit, tret de quatre treballadors que han patit una intoxicació lleu pel fum i que han estat traslladats a l’hospital de Sant Pau i al Dos de Maig.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any