Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  19.04.2011  07:07

Presentada la Guia de rutes indianes de Catalunya

Men?ame
 

El 14 d'abril es va presentar a la Biblioteca Municipal Ernest Lluch el llibre "Guia de rutes indianes de Catalunya" (Cossetània edicions), de Tate Cabré i Mireia Olivé. La presentació va anar a càrrec del periodista Manuel Cuyàs i va comptar amb la presència de les autores.

En aquest llibre Taté Cabré i Mireia Olivé presenten més de vint itineraris desconeguts i sorprenents, rurals i urbans, per fer a peu, amb cotxe, amb bici o amb trenet, per la Catalunya americana, dels palaus, les palmeres i les porxades colonials...

La guia proposa rutes exòtiques, com la ruta de l'arròs de Pals amb tren elèctric; el passeig pel balneari de Vichy Catalán amb barnús; o la descoberta de l'increïble Parc Samà de Cambrils, amb els llacs, ponts, cascades, grutes, plantes i aus curioses, fonts de petxines gegants, i escultures de marbre.

Mireia Olivé i Tate Cabré són periodistes, van néixer a Barcelona i Reus, respectivament, l'any 1965. Des que van fundar el Cercle d'Amistat Catalunya-Cuba el seu centre d'interès ha estat el tema dels indians, sobre el qual han organitzat variades tasques de divulgació com exposicions itinerants, sortides culturals, cicles de conferències, articles periodístics, documentals de TV, i han guanyat la V Beca d'Investigació i Recerca Local Ernest Lluch 2010 de l'Ajuntament de Vilassar de Mar.