La UE dóna suport a la recepció de TV3 al País Valencià però diu que no hi pot intervenir

  • Diu que és responsabilitat de les institucions de l'estat espanyol

VilaWeb
Redacció
15.04.2011 - 18:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vice-presidenta de la Comissió i responsable de Telecomunicacions, Neelie Kroes (compte de Twitter), ha donat avui suport a les emissions de TV3 al País Valencià, reconeixent ‘el paper dels mitjans de comunicació a l’hora de fomentar la riquesa lingüística i la diversitat’. Amb tot, ha dit que la Unió Europea no té capacitat per intervenir-hi perquè no té competències en aquest àmbit. ‘És una assumpte intern de l’estat espanyol’, ha reblat.

La Comissió respon així a la interpel·lació de l’eurodiputat d’Esquerra Oriol Junqueras, que considerava que la suspensió de les emissions de TV3 al País Valencià contravenia diversos aspectes de la normativa comunitària. En concret, l’obligació de respectar la diversitat cultural i lingüística de la Unió Europea (article 3.3 del Tractat de la UE), el dret a la llibertat d’informació i expressió (article 11 de la Carta de Drets Fonamentals) i el principi de lliure circulació de serveis de comunicació audiovisual (Directiva de Serveis de Comunicació).

‘La Comissió està al corrent de la suspensió de les emissions de TV3 al País Valencià’, ha dit Kroes, però ha puntualitzat que la normativa europea ‘imposa als estats membres l’obligació de no restringir la recepció de les retransmissions procedents d’altres estats membres, però es refereix en la recepció de retransmissions internes dins d’un mateix estat’. ‘La Comissió no té les competències jurídiques necessàries per poder intervenir en aquest cas’, ha conclòs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any