La protesta contra les retallades omple la plaça Sant Jaume de Barcelona

  • Sindicats de metges i d'altres sectors afectats han fet una crida a manifestar-se aquesta tarda davant la Generalitat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.04.2011 - 18:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les retallades impulsades pel govern de la Generalitat han encès els sectors afectats, especialment el de la sanitat pública i l’ensenyament. Una concentració convocada per sindicats, organitzacions professionals i partits de l’oposició omple de gom a gom des de les 18.00 la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Funcionaris i treballadors de les empreses públiques protestes contra les reduccions pressupostàries que els afecten.

Mitja hora abans de l’inici oficial de la protesta, prevista per les sis de la tarda, la plaça s’ha omplert majoritàriament de personal sanitari, vestits amb bates blanques, cridant i exhibint pancartes contra el conseller de Sanitat, Boi Ruiz i consignes a favor de la sanitat pública com ‘Salut sí, Boi no’, ‘Tots som usuaris, no ens miris, uneix-te’ i ‘Les autoritats sanitàries adverteixen que Mas i Boi perjudiquen la salut’.

Aquesta és la segona jornada consecutiva de protestes del personal sanitari. Ahir, centenars de facultatius dels hospitals de Bellvitge, de la Vall d’Hebron, de l’Hospital del Mar i el Clínic van sortir al carrer per protestar contra les retallades en sanitat.

Els sindicats carreguen contra les retalles

Els sindicats majoritaris han mostrat la seva oposició rotunda a les retallades anunciades pel govern. En la manifestació dels treballadors del sector públic a la plaça Sant Jaume, el secretari general d’UGT, Josep Maria Àlvarez, ha considerat que és una ‘injustícia social’ que es rebaixin els serveis a les persones, així com les condicions laborals dels treballadors públics. Des de CCOO, Joan Carles Gallego, ha dit que les retallades ‘posen en qüestió un model social’ i ha assegurat que ni els sindicats ni la ciutadania acceptaran que disminueixi ni la qualitat ni l’atenció en educació, salut i altres sectors públics. Ambdós han criticat que paral·lelament s’elimini parcialment l’impost de successions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any