Els treballadors del sector sanitari públic es planten davant les retallades

  • Prop d’un miler de persones es van manifestar ahir a la tarda pel centre de la ciutat. Els convocants anuncien noves protestes si no s’atura la reducció pressupostaria

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.04.2011 - 01:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les recents retallades aprovades pel Govern d’Artur Mas ja han tingut resposta des del sector sanitari sabadellenc. El comitè d’empresa i els sindicats presents tant al Consorci Hospitalari del Parc Taulí com als Centres d’Atenció Primària de la Ciutat van realitzar ahir una gran manifestació. Els treballadors denuncien que les retallades només eixamplaran les mancances actuals com la ‘supressió de llits d’hospital, el col·lapse en els serveis d’urgències, la reducció de visites, l’augment de les llistes d’espera i la reducció de plantilla’.

La decisió del govern autonòmic de retallar el pressupost de Sanitat en un 10% ha provocat la reacció immediata del sector sanitari arreu de país. A Sabadell tots els sindicats i agrupacions professionals presents en el sector de la sanitat s’han oposat rotundament a les mesures amb una gran manifestació. En un comunicat previ a la protesta, el comité d’empresa de la UGT va qualificar les retallades com ‘un atac directe a l’estat del benestar’ anunciant que pel que fa al Parc Taulí, les retallades es poden concretar en el tancament d’uns 200 llits, la reducció en un 10% de les vistes, i la reducció de les intervencions quirúrgiques allargant les llistes d’espera per a ser operat. En una octaveta avisaven que de tirar endavant les mesures proposades no podran atendre els malalts com es mereixen.

El Consell d’Administració del Taulí posposa la retallada fins a una propera reunió amb la Conselleria

La manifestació va aplegar prop d’un miler de persones, majoritàriament treballadors del Parc Taulí i de diversos CAP que van marxar des de les portes de l’Hospital Taulí a la plaça Sant Roc. Un cop a allà una representació va entrar a l’Ajuntament per exigir a la Junta de Govern Municipal la seva posició sobre el conflicte. Segons el que ha pogut saber aquest mitjà, l’alcalde Manuel Bustos es va limitar a informar de la decisió del consell d’administració de l’hospital de no aplicar cap mesura fins desprès d’una reunió amb el Conseller de Sanitat Boi Ruiz, Bustos també ha reiterat la seva oposició a ‘qualsevol retallada en el sector sanitari’.

Seguiran les mobilitzacions

En declaracions a aquest mitjà, Rita Prat presidenta de l’agrupació local de la Federació d’Agrupacions Professionals d’Infermeres de Catalunya va valorar positivament la manifestació ‘tot i que podria haver vingut més gent’. Pel que fa a les conseqüències de la retallada al Parc Taulí, Prat va destacar que ‘no renovar els treballadors temporals és una mesura que s’afegeix a la congelació de sous que pateixen els treballadors fixes des de fa uns anys, que pels usuaris pot suposar la supressió a l’estiu de 200 llits d’hospital, 58 de forma definitiva, i agreujar encara més la falta d’infermeres per atendre els usuaris, al mateix temps que implicarà la reducció de consultes de tarda‘. Prat també va voler remarcar que tot i la magnitud de la retallada, la precarització del sector sanitari ‘ja ve de l’anterior govern que va externalitzar molts dels serveis a més de reduir el pressupost’. La inversió en sanitat a Catalunya esta a la cua de l’Estat Espanyol que al seu torn es troba en els darrers llocs d’Europa. Finalment ha recordat que seguiran les mobilitzacions fins aturar les retallades i que aquest dijous hi ha convocada una nova manifestació a Barcelona a la Plaça Sant Jaume, aquest cop a nivell nacional.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any