‘El País Valencià és el meu país’

  • Joel Joan, Muriel Casals i els Amics de les Arts criden a ajudar a pagar la multa imposada pel govern a ACPV

VilaWeb
Redacció
13.04.2011 - 11:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’actor Joel Joan, la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, i els quatre músics del grup els Amics de les Arts són els protagonistes d’un espot en què fan una crida perquè la gent ajudi Acció Cultural del País Valencià a pagar la multa de 800.000 euros imposada per la Generalitat valenciana. El govern de Francisco Camps reclama aquesta multa a ACPV per haver habilitat els repetidors que van permetre les emissions de TV3 a tot el País Valencià durant anys, fins que el passat 17 de febrer van haver de tancar-los per la pressió econòmica del govern.

Lluís Llach va començar el seu últim concert a Verges saludant els espectadors del País Valencià que seguien el concert per TV3 dient: ‘El País Valencià és el meu país’. Aquesta ha estat la frase triada per a l’espot d’ACPV.

L’entitat recorda que fa més de quatre anys que ‘dura la persecució econòmica i política del govern de Francisco Camps’ contra ACPV, entitat sense ànim de lucre, des que el 2007 es va obrir el primer expedient administratiu. És per això que ha engegat la campanya per recollir diners per a pagar la multa de 800.000 euros, en la qual s’emmarca l’espot que es presenta avui. ACPV avisa que, si no paga la multa, s’embargaran els comptes i els béns de l’entitat, i per això demana que tothom posi el seu gra de sorra, comprant bons d’ajut i fent donacions en aquests números de compte: 2100 0700 12 0200294927 o bé 2077 0001 27 3103581289.

En la conferència de premsa que s’ha fet avui a la seu nacional d’Òmnium Cultural, el crític d’art Daniel Giralt-Miracle ha exposat la iniciativa ‘Art en acció‘, encapçalada per Andreu Alfaro, Miquel Barceló i Antoni Tàpies, que consisteix en la donació d’obres per part d’una llarga llista d’artistes, les quals seran venudes per tal de recollir fons per a pagar les multes. La iniciativa expressa el suport actiu del món de l’art i la cultura a ACPV. A més de Giralt-Miracle, a la conferència de premsa hi han participat els presidents de les tres entitats de la Federació Llull, Muriel Casals (Òmnium), Jaume Mateu (OCB) i Eliseu Climent (ACPV), així com el director de VilaWeb, Vicent Partal.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any