Tornen a desallotjar els concentrats davant del Parlament

  • En l'operació, la guàrdia urbana ha detingut un dels manifestants per suposada agressió a l'autoritat · Els tres diputats i el candidat per Barcelona, Santiago Espot, passaran la nit al parc

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.04.2011 - 23:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’escena del desallotjament de simpatitzants de Solidaritat del Parc de la Ciutadella de Barcelona s’ha repetit aquest vespre de forma gairebé calcada. Més d’un centenar de manifestants s’havien concentrat davant del parlament en suport a la llei de declaració d’independència que demà es debat a la cambra. Els tres diputats de SI i el candidat per Barcelona, Santiago Espot, passaran la nit al parc acompanyats de dos assessors del partit. En l’operació de desallotjament, la guàrdia urbana ha detingut un dels concentrats, per suposades lesions a un dels agents de la guàrdia urbana.

Els tres diputats de Solidaritat han reiterat la voluntat de romandre concentrats davant del parlament i passaran la segona nit al ras. L’acampada, tant la d’ahir com la d’avui s’ha fet en suporta a la llei de declaració d’independència que demà es debat al parlament. Els concentrats, entre els quals els tres diputats i nombrosos militants del partit, demanen que no s’aprovin les esmenes a la totalitat a la llei, presentades per PP, PSC i Ciutadans. El diputat Alfons López Tena ha explicat que en les últimes hores ha mantigut converses amb Jordi Turull, de CiU, per a mirar de negociar un redactat nou de la llei que faciliti el vot favorable de CiU. Concretament, ha dit que CiU només té objeccions en dos dels articles de la llei i que, fins a última hora, miraran de pactar una esmena perquè pugui ser votada conjuntament i, així, la llei tiri endavant.

En aquest vídeo podeu veure una crònica del desallotjament d’ahir. Els tres diputats ja van tenir una topada amb la guàrdia urbana ahir al migdia, que els va instar a mirar de dissuadir els acampats. I en aquesta entrevista, feta ahir a mitjanit, Alfons López Tena explica els detalls del desallotjament i la negociació amb la guàrdia urbana i l’ajuntament.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any