Benach i Tresserras, en una Conferència per l’Estat Propi que s’ha de constituir aquest mes

  • El moviment independentista fa una crida perquè tothom s'hi sumi

VilaWeb
Redacció
12.04.2011 - 13:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president del Parlament Ernest Benach i l’ex-conseller Joan Manuel Tresserras han apadrinat aquest matí la presentació de la Conferència Nacional per l’Estat Propi, un moviment que el 30 d’abril es constituirà en Assemblea Nacional Catalana i que treballarà per posar les bases d’un ‘estat català modern, solidari, just i participatiu, amb suport internacional i que mantingui el compromís sincer de solidaritat amb la resta de pobles i nacions’.

Dels signants de la crida a la Conferència Nacional per l’Estat Propi destaquen, a banda de Benach i Tresserras, els eurodiputats d’ERC Bernat Joan i Oriol Junqueras; el diputat d’ERC al Congrés, Joan Tardà; Anna Arqué, de Democràcia Catalana; el secretari general i portaveu de Solidaritat, Uriel Bertran; i el president de Solidaritat, Toni Strubell. També el signen la periodista i escriptora Patrícia Gabancho, l’actor Joel Joan, el periodista Francesc Canosa, l’escriptora Maria Mercè Roca, l’historiador Jaume Sobrequés i el regidor de la CUP i impulsor del primer referèndum sobre la independència, a Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, entre d’altres.

El Moviment per la Independència (MxI) ha fet una crida perquè la ciutadania se senti ‘protagonista’ de la Conferència Nacional per l’Estat Propi, que es farà el 30 d’abril a l’Auditori del Palau de Congressos de Barcelona. Segons el manifest, els membres d’aquesta iniciativa tenen ‘la ferma convicció que a partir de la voluntat del poble català unit s’assoliran cotes més altes de llibertat i de prosperitat per a la nostra nació’.

Després de les mobilitzacions promogudes per la Plataforma pel Dret de Decidir, les consultes sobre la independència i la manifestació del 10 de juliol passat, ‘l’Estat propi és l’única manera de posar fi a la sagnia financera que pateix Catalunya’, segons el MxI, que s’ha presentat com ‘el resultat d’un esforç gradual i pacient d’articulació d’iniciatives i de clarificació d’idees que ha anat avançant al costat del procés que es va engegar a Arenys de Munt’.

Els membres d’aquest moviment independentista han explicat que el març del 2010 es va aprovar una llista de les 200 persones a qui es convidà ‘a participar en la segona fase del debat prevista en el full de ruta’, ciutadans que pertanyien a les entitats i organitzacions cíviques ‘que havien estat treballant activament en el camp del sobiranisme i l’independentisme’. El MxI s’ha presentat com un moviment ‘democràtic de caràcter cívic, unitari i transversal’.

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) té com a objectiu ‘aconseguir una majoria social favorable a la independència’ i deixarà d’existir ‘quan s’aconsegueixi l’Estat català’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any