Antònia Font: ‘Podríem dir que aquest és el nostre millor disc’

  • El quintet mallorquí publica 'Lamparetes' després de cinc anys sense cançons noves · Us oferim una cançó interpretada per Joan Miquel Oliver i Pau Debon a l'Espai VilaWeb

VilaWeb
Bel Zaballa i Jordi Carreño
12.04.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa cinc anys que no sentíem cançons noves del quintet mallorquí Antònia Font. Però ara acaba de posar al mercat ‘Lamparetes’, un disc sobre el progrés i els pioners. En les catorze cançons que conté, hi surten glaceres, fars, icebergs i exploradors, tot dins l’univers característic del grup. ‘Crec que aquest és un disc cent per cent Antònia Font, perquè romp amb tot allò que havíem fet fins ara; en realitat, tots els discs que hem fet són una proposta nova’, assegura Joan Miquel Oliver en aquesta entrevista de VilaWeb TV. També diu que aquest disc és el millor del grup, després d’haver-ne après molt durant cinc anys.

Després d’un petit període de crisi, l’actor Clint Eastwood va servir a Oliver d’inspiració per a compondre la cançó de títol homònim, i de retruc, va ser el desllorigador de la resta de cançons del disc. I és que Oliver es va trobar ‘en un moment de crisi, en què no sabia què dir’, però llavors va sortir la primera cançó del disc ‘Me sobren les paraules’, en què Debon canta: ‘Me sobren les paraules, però no tenc res a dir, / me sobren les paraules, d’aquí a dos anys me retir.’ Però, feta la cançó, Oliver ja ho veia tot més clar: ‘Vaig veure que me sobraven les paraules i les idees.’ Idees per a fer cançons com ‘Clint Eastwood’, que ell i el cantant Pau Debon interpreten en una actuació a l’Espai VilaWeb.

El disc surt avui a la venda, però ahir a mitjanit ja es podia adquirir a la botiga ‘Xocolat’ de Palma, on el grup va presentar el disc.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any