Duran afirma que Ortega va votar que no

  • Revela en un gest insòlit el sentit del vot de la vice-presidenta del govern, contrari al dels consellers que han votat i al de Mas

VilaWeb
Redacció
11.04.2011 - 12:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En un gest del tot insòlit, Josep Antoni Duran i Lleida ha declarat avui que la vice-presidenta del govern, Joana Ortega, va votar no en la consulta sobre la independència (àudio). Ortega va votar amb discreció, sense càmeres i sense revelar el sentit del vot; fins que avui Duran l’ha anunciat, situant Ortega en una posició contrària a la del sentit del vot de tots els altres consellers que han votat i del president Mas.

Duran ha fet aquestes declaracions a TVE: ‘Hi deu haver moltes raons que justifiquen que de manera molt transversal des del senyor Castells, que mai he cregut que fos independentista, fins a altres persones d’Unió Democràtica que no són independentistes, sinó que tenen un plantejament confederal, que és el plantejament del nostre partit, hagin assistit a les consultes i hi hagin participat. Alguns votant positivament, altres, com la vice-presidenta del govern, votant no’.

Justament ahir el vice-president d’Unió i secretari d’Universitats, Antoni Castellà, votava afirmativament amb l’argument que Unió és un partit que aposta per un model confederal. Tant Castellà com Ortega van desobeir la consigna de Duran de no fer cas de les consultes sobre la independència i van exercir el seu dret de vot.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any