La reclamació de TV3, la llengua i la transparència protagonitzaran la marxa d’ACPV del 16 d’abril

  • Sindicats i entitats cíviques s'han sumat a la convocatòria · Lluís Llach actuarà al final de la manifestació

VilaWeb
Redacció
06.04.2011 - 17:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Sí a TV3! Sí a la llengua! Sí a la transparència!’ és el lema de la manifestació que recorrerà València el dissabte 16 d’abril organitzada per Acció Cultural del País Valencià. Amb la manifestació, es culminaran totes les mobilitzacions i actes que hi ha hagut arreu del país contra el cessament de les emissions de TV3 al País Valencià a què ACPV es va veure forçada el passat 17 de febrer per l’amenaça de més multes de la Generalitat Valenciana.

La manifestació, que eixirà a les sis de la vesprada de les Torres de Quart, forma part dels actes de la diada del 25 d’abril amb què es commemora la derrota de la batalla d’Almansa del 1707. També ‘recull totes les inquietuds expressades per la situació econòmica, contra la corrupció, per l’ensenyament públic i el territori’, tal com explica ACPV, i això s’ha traduït en l’adhesió a la convocatòria dels sindicats CC OO, UGT i Intersindical Valenciana i de diverses entitats, com ara Escola Valenciana, Ca Revolta, Salvem el Cabanyal, Col·lectiu contra la Corrupció, i més.

Carles Santos dirigirà una banda de músics que obrirà la manifestació, i en acabar, hi haurà l’actuació de Feliu Ventura, i l’actriu Pepa Lípez llegirà el manifest. Tot seguit, hi haurà l’esperada actuació de Lluís Llach, que trenca així, de manera puntual, la seva retirada dels escenaris ara fa quatre anys. El mateix Llach ha volgut puntualitzar que aquest concert era ‘la manera concreta de militar aquell dia a favor d’un dret fonamental’ i que en cap cas es traduïa en un retorn del músic als escenaris: ‘Des d’abans de retirar-me sempre havia manifestat que deixava la porta oberta a retornar algun dia als escenaris. No és aquest el cas. En la defensa de quelcom que m’és tan essencial com la llibertat i la cultura, jo no torno d’enlloc perquè no m’he mogut mai del mateix lloc. Seré un més dels que anireu a la manifestació, que en un moment determinat haurà de prendre la paraula.’

Davant la proximitat de la data de la manifestació, ACPV també ha dit que l’Ajuntament de València posava traves a l’organització del concert de Llach, al·legant problemes tècnics. El portaveu de l’entiat, Toni Gisbert, ha insistit que no hi hauria d’haver dificultats, i ha lamentat: ‘A qualsevol ciutat governada per un ajuntament amb un mínim de sentit de la cultura hauria de ser un honor que Lluís Llach actuara de manera gratuïta en aquesta ciutat després de quatre anys d’haver-se retirat’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any