Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  05.04.2011  16:23

Junqueras es compromet a 'esgotar totes les vies' per salvar TV3 al País Valencià

L'eurodiputat presenta al Parlament Europeu la campanya 'Portem TV3 a Europa'

Men?ame
 

L'eurodiputat d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha presentat al Parlament Europeu a Estrasburg la campanya 'Portem TV3 a Europa' amb l'objectiu que la Comissió Europea obligui el govern valencià a restablir el senyal de TV3. Junqueras creu que la suspensió de les emissions de TV3 al País Valencià contravenen diversos aspectes de la normativa comunitària i per això ha presentat una petició al Parlament Europeu i una reclamació al Defensor del Poble Europeu perquè demanin a l'executiu comunitari que actuï.

'Malgrat que la CE no és qui decideix la distribució de l'espai radioelèctric, sí que ha de vetllar perquè la distribució d'aquest espai compleixi la normativa general', diu Junqueras.

Segons un informe jurídic que ha encarregat Junqueras, la decisió del govern de Francisco Camps que impedeix als valencians rebre TV3 viola diverses normatives europees. Així, d'acord amb l'article 11.2 de la Carta de les Llengües Regionals o Minoritàries, els governs estan obligats a facilitar la recepció d'emissores de ràdio i de televisió provinents de territoris veïns.

A més, Junqueras recorda l'obligació de respectar la diversitat cultural i lingüística de la Unió Europea (article 3.3 del Tractat de la UE), el dret a la llibertat d'informació i expressió (article 11 de la Carta de Drets Fonamentals) i el principi de lliure circulació de serveis de comunicació audiovisual (Directiva de Serveis de Comunicació).

Junqueras, doncs, ha demanat a la Comissió Europea que obri una investigació la possible vulneració de la norma comunitària per part de la Generalitat valenciana i que emprengui les mesures necessàries perquè TV3 es pugui tornar a veure al País Valencià.