Benimaclet viu i festiu

  • Comença el cicle d'activitats culturals i veïnals 'Benimaclet t'estime'

VilaWeb
Redacció
02.04.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Arran de la Trobada d’Escoles en Valencià de Benimaclet, que es va convocar el 16 de maig passat, va néixer la plataforma Benimaclet Viu, on s’apleguen estudiants, l’Associació de Veïns, l’Assemblea de Veïns, col·lectius i entitats del barri, com ara Maulets i el Centre Social Terra, i tots els centres educatius públics, amb les AMPA incloses. Benimaclet Viu és una expressió més de la singularitat que representa aquest antic poble de llauradors de l’Horta dins el conjunt de la ciutat de València. Per celebrar el primer any d’activitats, l’activa plataforma ciutadana ha organitzat el cicle d’activitats culturals i veïnals Benimaclet t’estime, del 2 al 9 d’abril.

Benimaclet t’estime ‘vol ser una declaració d’amor’ al barri, ‘però també a la València que viu i batega en entitats veïnals que treballen per defensar la convivència, la participació ciutadana i l’estima a la llengua i la cultura pròpies.’ La festa comença avui amb un concert al camp de futbol de l’Sporting de Benimaclet on sonaran per primera vegada les cançons del nou disc d’Obrint Pas, que es posa a la venda dilluns. Amb el concert, preparat per Benimaclet Viu i Escola Valenciana i on també actuarà la Gossa Sorda, es vol commemorar alhora els deu anys del Centre Social Terra.

Les activitats continuaran durant tota la setmana amb partides de pilota protagonitzades per nois del barri als carrers del centre històric i conferències lligades a la jove Universitat Lliure de Benimaclet. El dia capital de la setmana serà el 9 d’abril: es farà una cercavila i hi haurà tallers, jocs, torneig d’escacs, un dinar de germanor i, finalment, la segona Fira de la Música i els concerts de Benimaclet Folk, Feliu Ventura i la Nit d’Albades.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any