El jutge del cas Vilaró absol VilaWeb

  • VilaWeb demana al Consell de la Informació que inicie les deliberacions sobre el cas

VilaWeb
Redacció
29.03.2011 - 11:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest matí a la Ciutat de la Justícia de L’Hospitalet s’ha formalitzat l’acord al qual es va arribar la setmana passada entre l’Ajuntament, Xavier Vilaró i VilaWeb per a retirar la querella que aquest havia posat al diari arran les informacions publicades al juliol de 2008.

Davant el jutge i per voluntat pròpia, Vilaró ha volgut usar la fórmula jurídica del ‘perdó de l’ofès’. Acceptada aquesta pel tribunal el jutge ha dictat sentència, tot absolent VilaWeb. També ha absolt el periodista d’El Mundo Nando García, que havia publicat igualment un article qüestionant la versió del cap de la Guàrdia Urbana. La sessió, que ha durat cinc minuts, s’ha dut a terme per la voluntat de la fiscalia de ratificar presencialment l’acord.

Xavier Vilaró ha abandonat ràpidament l’edifici sense voler fer declaracions. El director de VilaWeb, Vicent Partal, ha atès els mitjans i ha recordat el valor de precedent del cas que ara serà estudiat pel Consell de la Informació. Partal ha reiterat els termes de l’acord signat la setmana passada i que en el cas de VilaWeb no contemplen cap classe de compensació al cap de la Guàrdia Urbana o a l’Ajuntament ni la retirada de cap de les informacions publicades per VilaWeb.

Ahir VilaWeb va demanar al Col·legi de Periodistes instruccions sobre com ha de procedir perquè el Consell de la Informació analitzi el cas. 

 

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any