Dijous al vespre, unes 50 persones van protagonitzar una performance sobre la no arribada del senyal de TV3.

  • Al llarg de totes els Festes de la Magdalena, han estat constants les accions en favor de la recuperació d'aquestes emissions.

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.03.2011 - 15:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Es calcula que unes 500 banderoles amb el text “Volem TV3” s’han penjat durant els festes en finestres i balcons de la ciutat, moltes d’elles amb un fons de senyera, a més d’altres pancartes amb el mateix text, confeccionades artesanalment. També els adhesius amb el mateix text s’han repartit profusament, fins l’extrem que s’ha hagut d’imprimir una segona edició, i molts d’elles eren duts pels participants en la Cavalcada del Pregó –on es va intentar vetar-los per part de l’organització, sense massa èxit– i també a la Romeria de les Canyes, des de Castelló a l’ermita de la Magdalena.

 

També s’han pogut veure algunes pancartes grans de “Volem TV3”, en punts estratègics d’aquestes desfilades festeres; possiblement s tractava de les mateixes que van ser utilitzades per a la gran manifestació de fa unes setmanes. Igualment s’han dut a terme samarretes reivindicatives. I han estat instal.lats punts de repartiment i venda de tot aquest material per diferents llocs de la ciutat, com ara diumenge a l’avinguda Caputxins, al pas de la Romeria.

Igualment, diferents organitzacions polítiques han confeccionat material propi sobre el tema, com ara el BLOC Jove, amb uns cartels que per una cara ratificaven l’exigència de “Volem TV3” i per l’altra anunciaven el concert de rock en català que aquest grup durà a terme divendres;, aquests cartells van ser enganxats per molta gent en la canya de la Romeria, i especialments a la Tornada, de manera que van ser vistos per molts dels espectadors congregats per a l’ocasió, que els van acollir sovint amb aplaudiments.

En aquest sentit, l’organització juvenil nacionalista ha fet públic aquest comunicat: “El BLOC JOVE de Castelló ha realitzat una acció reivindicativa a la Romeria de les Canyes de les festes de la Magdalena repartint milers de cartells amb el lema: Volem TV3, conserva aquest cartell i cada cop que veges una càmera de canal 9 defensa els teus drets!. La ciutadania castellonenca ha respost amb força i moltíssima gent portava el cartell durant tota la romeria enganxat al cap de la canya. Militants, simpatitzants i moltíssima gent anònima han fet seua l’acció i han portat el nostre cartell fins tots els racons de la marxa. Fins i tot a la missa oferida als romers a l’ermita de la Magdalena l’alcalde de la Castelló i les altres autoritats han estat envoltades d’activistes amb el nostre lema. La bona rebuda per part de la gent ha demostrat que podem guanyar el carrer sense estridències i en harmonia amb les nostres tradicions, a més a més hem fet possible que la defensa de la llibertat d’expressió i informació estiguen més present que mai al principal acte de les nostres festes fundacionals”.
 
Per altra banda, durant l’actuació del passat  dilluns del grup El Millars a la plaça Major de Castelló, com a lletra de la Jota de Castelló,van cantar:

“La llibertat que ens pertoca
volem abans que res més,
que som valencians de soca
i volem la TV3″

Aquesta lletra va ser acollida amb grans aplaudiments pels espectadors de l’actuació. Prèviament, a més, el cantant de cant d’estil Pep Martí havia interpretat també diferents lletres alusives a la prohibició de TV3, que havien estat igualment acollides amb aplaudiments.

A més, dijous al vespre, el col.lectiu Sense Senyal va convocar al carrer d’Amunt una performance sobre la recepció de TV3, durant la qual una dona intentava sintonitzar aquest canal sense aconseguir-ho, la qual cosa li provocava un atac d’ansietat que fins i tot va fer que un municipal (real) se li acostara, preocupat pel que estava passant; en l’acció van participar prop de 50 persones, que lluien samarretes de “Volem TV3”, i va ser seguida per centenars de vianants, que van ratificar als participants el seu suport al retorn de les emissions. Ara, passat Festes, l’activitat d’aquests col.lectius se centrarà en aconseguir que siguen milers els castellonencs que es desplacen fins a València dissabte 16 d’abril, per participar-hi en la gran manifestació en favor de TV3.

 


 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any