Trobada sense fils a Santa Bartomeu del Grau

  • 50 experts en tecnologies wifi posen en comú protocols d'enrutament

VilaWeb
Redacció
22.03.2011 - 13:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En un ambient molt familiar i participatiu, 50 experts de diferents procedències com Israel, Rússia, Dinamarca, Suïssa, Estats Units o Alemanya, es van trobar a Sant Bartomeu del 16 al 20 d’aquest mes en motiu de la 4ª Wireless Battle Mesh, amb l’objectiu de compartir coneixements i avançar en els protocols d’enrutament a internet. Aquest mateix cap de setmana també es va celebrar la SAX 2011, la trobada anual de Guifi.net, la comunitat wifi amfitriona d’aquesta trobada internacional.

El coordinador de les jornades, Roger Baig, de Perafita, considera que aquesta trobada ha servit per consolidar l’esdeveniment i per trencar la barrera idiomàtica de la comunitat Guifi.net que no acostuma a viatjar, a diferència d’altres comunitats Wifi. Des de l’organització es mostren satisfets i expliquen que s’han fet més testos, amb protocols d’enrutament, que en les trobades anteriors, a més d’haver-hi participat reconeguts programadors

Les Wireless Battle Mesh s’organitzen de manera espontània, algú proposa fer la trobada i penja la proposta a internet, en un wiki (pàgina web on tothom hi pot escriure) amb un quadre que s’omplirà en funció de les xerrades que farà cadascú. Tot i que els horaris estan establerts acaben sorgint xerrades improvisades i s’allarguen fins a la matinada. En aquesta ocasió el lloc escollit ha estat Sant Bartomeu del Grau perquè, segons els organitzadors, en un lloc petit és més fàcil aconseguir la col·laboració de la gent del poble, deixant endolls a l’exterior per als aparells Wifi, i és més fàcil crear un escenari real on competiran els diferents protocols d’enrutament proposats pels participants.

Baig ha volgut destacar l’activitat del dissabte a la tarda on un membre de cadascuna de les comunitats wifi participants i procedents de Viena, Grècia, Ljubljana, Alemanya i Guifi.net a Catalunya, van fer una intervenció de 10 minuts cadascun posant la pròpia filosofia de comunitat en comú.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any