A G del Casal Jaume Primer, i Viquipèdia catalana

VilaWeb
Redacció
19.03.2011 - 06:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Per participar a l’Assemblea és indispensable d’estar al corrent de la cotització per l’any 2011 (30€). En el decurs de l’assemblea s’entregaran les cartes de membre. Si no podeu assistir a l’assemblea és important que envieu la vostra procuració i la vostra cotització. Si voleu fer part del Consell Directiu per l’any 2011, però no podeu assistir a l’Assemblea, feu-ho constar a la procuració, que trobareu en PDF, en document adjunt a la notícia.

També, des d’avui a les 10h fins a les 19h, podeu participar al Casal, del 10 anys de la Viquipèdia, l’obra de referència més gran a Internet celebra enguany el seu desè aniversari. Jimmy Wales va fundar la Viquipèdia, «l’enciclopèdia de contingut lliure que tothom pot millorar», el mes de gener de l’any 2001.<br>

La Viquipèdia en català, fou la segona versió idiomàtica en comptar amb algun article (després de la versió anglesa) i la tercera en ser creada. El primer article de la Viquipèdia en català (i el primer en una versió no anglesa) fou «Àbac», creat el 17 de març del 2001. Després d’ell vingueren milers de viquipedistes més que, ja sigui arreglant algun error ortogràfic o creant centenars d’articles, han fet de la Viquipèdia un gran projecte lliure, col·laboratiu i en català.<br>

Deu anys després de la seva creació, la Viquipèdia en català intentarà assolir 2.000 editors en un sol dia, cosa que suposaria un nou rècord d’edició. A la Viquipèdia en català editen una mitjana de 300 editors diaris, que al cap del mes es converteixen en 1.300 editors diferents mensuals de mitjana. L’objectiu és aconseguir que el dissabte dia 19 de març col·laborin editant 2.000 persones d’arreu.

********************************************************

Es fa també avui mateix al larg del dia, un acte oficial (10è aniversari) i encontre internacional de la mateixa Viquipèdia en català al Palau de Congressos. I també repàs de les realitzacions d’aquesta en altres llengues sense estat.

Comença a les 10.00 i aquí en podeu trobar el programa detallat:

Progama Viquipèdia a Perpinyà

http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:10_anys_de_la_Viquip%C3%A8dia#Viquitrobada_internacional

http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:10_anys_de_la_Viquip%C3%A8dia#Viquitrobada_internacional

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any