‘Tanquem Cofrents’ creu que els interessos econòmics en faran impossible el tancament

  • Troba que la pressió mediàtica pot fer ajornar la renovació de la llicència d'explotació

VilaWeb
Redacció
16.03.2011 - 11:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tanquem Cofrents‘ creu que els interessos econòmics tant d’Iberdrola com del govern espanyol fan impossible el tancament definitiu de la central nuclear. Luís Cerrillo, d’Ecologistes en Acció, un dels col·lectius que formen part de la plataforma, ha explicat a VilaWeb que els matisos que fa ara el ministre, podrien voler dir que ajornaran la decisió de prorrogar la vida de la central, previst per abans del 20 de març.

Estan convençuts que si no fos per la tragèdia al Japó, el govern espanyol hagués aprovat ‘sense problemes’ una renovació de la llicència d’explotació de la central de la vall de Cofrents per part d’Iberdrola durant deu anys més. Cerrillo creu que el ministeri de Foment al·legarà que cal una revisió més exhaustiva o un nou informe del Consell de Seguretat Nuclear i, d’aquesta manera, podran ajornar la decisió uns quants mesos. Així, no prendran la decisió en un moment en què les nuclears estan en ple debat mediàtic.

Cofrents és la tercera nuclear més antiga en funcionament de l’estat i ‘Tanquem Cofrents’ és la plataforma ecologista que lluita perquè deixi de funcionar. Diumenge es van manifestar en contra de la renovació de la llicència d’explotació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any