Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  16.03.2011  10:32

El govern espanyol prorrogarà deu anys el funcionament de Cofrents

El ministre Sebastián anuncia una revisió de la seguretat de totes les centrals de l'estat

Men?ame
 

El ministre d'Indústria espanyol, Miguel Sebastián, ha anunciat que es revisarien els sistemes de seguretat de totes les centrals nuclears de l'estat, arran del que ha qualificat de lliçons de la tragèdia del Japó. I que es revisarien especialment les de la central de Cofrents, que té les mateixes característiques que la de Fukushima. Amb tot, Sebastián ha confirmat que el govern espanyol prorrogaria deu anys més la llicència d'activitat de la central.

Aquest cap de setmana, centenars d'activistes de la plataforma Tanquem Cofrents es van manifestar contra aquest propòsit del ministeri d'Indústria.

A Tanquem Cofrents no entenen com pot ser que s'aprovi una llicència de deu anys, a proposició d'Iberdrola, l'empresa explotadora, si les instal·lacions són velles. Al començament, la llicència s'atorgava cada dos anys o cinc i, a mesura que ha passat el temps es donen llicències per a períodes més llargs. També estan convençuts que les nuclears impedeixen el desenvolupament de les energies renovables.