Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  15.03.2011  18:30

S'ha mort la poetessa i novel·lista Maria Beneyto

Va ser una figura destacada de la València dels anys cinquanta i seixanta

Men?ame
 

La poetessa i narradora Maria Beneyto s'ha mort als vuitanta-cinc anys. Nada a València el 1925, en una postguerra vençuda i desolada va optar per escriure en la seva llengua. Va conrear poesia i narrativa a partir dels anys 50, i va guanyar el Premi Ciutat de Barcelona amb el llibre de poemes 'Ratlles a l'aire' (Torre, 1956). Els anys seixanta es va inclinar per la narrativa i va publicar, esperonada per Manuel Sanchis Guarner, el recull de contes, 'La gent que viu al món' (L'Estel, 1966), i la novel·la 'La dona forta' (Senent, 1967), i més obres de narrativa. També va guanyar el Premi Ausiàs March de poesia per 'Vidre ferit de sang' (Ajuntament de Gandia, 1976).

Dels seus últims llibres, n’assenyalem 'Després de soterrada la tendresa' (1993) i 'Elegies de pedra trencadissa' (1997), publicats per Bromera. És també en aquesta editorial que va publicar el seu darrer llibre, de gènere poètic: 'Bressoleig a l’insomni de la ira' (2003), premi de la Crítica Catalana.