Joan Coscubiela, director de VilaWeb

  • Va proposar un tractament aprofundit del conflicte libi, del tancament de Derbi i de l'exemple d'en Guardiola

VilaWeb
Redacció
14.03.2011 - 10:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

 

Joan Coscubiela va ser, el dia 9 de març, l’últim director convidat de ‘Quinze directors per un dia‘ amb què VilaWeb ha celebrat el quinzè aniversari. Al consell de redacció va proposar un tractament més aprofundit d’algunes notícies d’actualitat: per què el model de direcció de Guardiola, tan elogiat, és tan poc seguit; per què les inversions líbies a Occident han transformat l’ex-revolucionari en un aliat; per què el tancament de Derbi –indici d’un problema de fons de l’economia catalana. Amb aquest enfocament Coscubiela va voler posar en pràctica ‘la mena de periodisme que jo crec que se salvarà, no el que subministrarà notícies, sinó el que proporcionarà les eines per a interpretar-les en profunditat’ (vídeo del seu pas per VilaWeb). Coscubiela també va participar en un xat amb els lectors.

 

La celebració dels 15 anys de VilaWeb ha dut a la redacció quinze personalitats de disciplines diverses

Amb ‘Quinze directors per un dia‘ la direcció de VilaWeb s’ha confiat a persones d’àmbits diversos, que hi han deixat una petja particular. En alguns casos l’aportació del director convidat ha estat, sobretot, temàtica i metodològica; en uns altres ha consistit a proposar nous formats que s’han incorporat al diari. Fet i fet, l’experiència ha enriquit VilaWeb i ha ajudat la redacció a repensar la tasca quotidiana i el compromís amb els lectors.

‘Quinze directors per un dia’ ha tingut resultats diversos, tan inesperats com gratificants. Heus ací tos els quinze directors convidats, per l’ordre en què van dirigir VilaWeb: el cantant del grup Obrint Pas Xavi Sarrià, l’activista Simona Levi, el periodista científic i escriptor Martí Domínguez, el cantant de Mishima David Carabén, l’escriptora Najat El Hachmi, el verbívor, escriptor i enigmista Màrius Serra, l’escriptor Joan-Lluís Lluís, el president de la companyia aèria Spanair Ferran Soriano, el dissenyador gràfic Amèrica Sánchez, el periodista i humorista Queco Novell, l’escriptor Biel Mesquida, el director de cinema Albert Serra, la monja benedictina Teresa Forcades i el sindicalista Joan Coscubiela.

Cada un dels noms dels directors enllaça amb una crònica del seu pas per la redacció, incloent-hi el xat que cadascun va sostenir amb els lectors i el vídeo que resumeix les seves aportacions al diari.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any