Santiago Espot, candidat de Solidaritat per Barcelona

  • A les primàries d'avui es presentaven quatre aspirants a ocupar el lloc deixat per la marxa de Laporta

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.03.2011 - 08:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El miler de militants de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) de Barcelona han elegit avui en primàries el candidat a la batllia de Barcelona. El president de Catalunya Acció, Santiago Espot, s’ha imposat amb un 40% dels vots al cap dels Verds-Alternativa Verda, Santi Vilanova (35% dels vots), i els militants de base Carmentxu López i Josep Maria Vaqué. Les primàries s’han convocat quatre dies després que el fins aleshores candidat, Joan Laporta, hagi certificat la marxa de la coalició.

Els militants de Barcelona han pogut votar a la seu nacional de la plaça de Catalunya, de migdia a les set del vespre.

Santiago Espot serà, doncs, el responsable d’encapçalar una candidatura que es presentarà en solitari a la capital catalana perquè, després d’uns quants mesos de negociacions, SI no ha arribat a cap acord de coalició amb ERC ni Reagrupament.

Precisament ha estat el debat intern a SI sobre la participació en les municipals el detonant de la marxa de Laporta, perquè l’ex-president del FC Barcelona, en contra de l’opinió del partit, exigia una candidatura independentista unitària amb ERC.

De fet, tant Laporta como el cap d’ERC a Barcelona, Jordi Portabella, han demostrat la predisposició a arribar a un acord perquè l’ex-dirigent de SI s’incorpori a la llista que han format els republicans i Reagrupament per Barcelona.

El desafiament de SI és obtenir el 5% del vot a la capital catalana, la barrera electoral que permet representació als municipis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any