El sabadellenc d’orígen bolivià detingut la setmana passada ha estat deportat

  • Marco Antonio Roca va ser expulsat ahir del país sense previ avís, mentre Roy Flores, l’altre sabadellenc detingut en l’operació continua reclòs al CIE de la Zona Franca

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.03.2011 - 23:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els dos sabadellencs van ser detinguts al seu centre de treball, l’empresa Pasterland de Martorell, junt amb vuit persones més en el marc d’una operació efectuada per la divisió d’immigració de la policia espanyola i la Inspecció de Treball de la Generalitat. L’empresari, que no havia atorgat contractes de treball a les seves assalariades, no va ser detingut, mentre sobre aquestes recau una ordre d’expulsió immediata, que en el cas de Roca, ja s’ha fet efectiva.

En una concentració organitzada ahir al vespre davant l’Ajuntament de Sabadell, la Federació d’Associacions d’Immigrants del Vallès (FAIV) va denunciar que la deportació es va produir sense un previ avís a la família i va exigir l’immediat retorn al país de Marco Antonio, així com l’alliberament de Roy Flores, que segueix detingut al Centre d’Internament d’Immigrants de la Zona Franca de Barcelona. En la concentració, que va ser secundada per una setantena de persones, la companya de Marco Antonio va prendre la paraula per expressar la seva indignació davant la deportació, i va recordar que es tracta d’una persona arrelada socialment a la ciutat, amb un fill i una germana amb nacionalitat espanyola i amb una oferta laboral en ferm. La parella tenia data per casar-se el proper mes de maig.

L’empresa no ha estat sancionada

Un altre dels detinguts en l’operació, sancionat amb una multa de 3000 euros, i que no ha estat deportat, segons ha afirmat ell mateix, ‘pel fet de ser argentí’, va acusar als funcionaris policials i judicials i a la Inspecció de Treball de no obrir una investigació a l’empresa, que segueix subministrant productes a vàries empreses automobilístiques com SEAT i Nissan, i que no ha pagat a cap dels treballadors ‘explotats’. L’empresa d’injecció de plàstic Pasterland hauria estat objecte ja de tres batudes d’aquestes característiques sense que en cap dels casos s’hagi produït una sanció o la detenció del seu propietari.

Passivitat política davant del cas

Hugo Colacho, president de la FAIV, va demanar la col·laboració de tota la ciutadania sabadellenca per resoldre el cas, advertint que ‘Roy i Marco Antonio són ciutadans de Sabadell i no pararem fins que estiguin de nou aquí amb nosaltres’. Colacho va tornar a denunciar la passivitat política davant d’aquestes detencions i va exigir responsabilitats a les institucions públiques davant ‘la persecució racista’ contra els immigrants. Per Colacho, aquests ‘atacs’ contra la població nouvinguda ‘són actes de terrorisme d’estat i reaccionarem contundentment si no se’ns escolta’.

Policies de paisà insulten un membre de la FAIV

La presència de dos membres de paisà del cos dels Mossos d’Esquadra a l’acte va acabar amb un enfrontament verbal amb les veïnes concentrades després que un membre de la FAIV que havia advertit de la seva presència fos amenaçat i insultat per un d’ells. La ràpida reacció de la resta de concentrats demanant explicacions als agents per la seva conducta va provocar que finalment aquests abandonessin la concentració.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any