La xarxa recorda Ramon Barnils en el desè aniversari de la seva mort

  • Els comentaris a blocs, Twitter i Facebook precedeixen l'homenatge de la setmana vinent al periodista

VilaWeb
Redacció
08.03.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 14 de març vinent farà deu anys de la mort del periodista Ramon Barnils. Per a recordar-lo i homenatjar-lo, el dia 17 el Grup de Periodistes Ramon Barnils ha organitzat un acte al bar Horiginal de Barcelona, i també ha convidat tothom qui vulgui a parlar-ne als blocs i a les xarxes socials, que ja han començat a aplegar comentaris i records de Barnils, amb l’etiqueta #barnils al Twitter i en aquesta pàgina de Facebook. Podeu consultar també a internet l’hemeroteca d’articles de Ramon Barnils al setmanari El Temps.

Entre els comentaris que han començat a recórrer la xarxa destaca el de lex-conseller i ex-director de l’Institut Ramon Llull, Josep Bargalló, que ha dit al Twitter, de Barnils: ‘Lúcid, intel·ligent, divertit, amic, càustic, sorneguer, culte, emprenyador, valent, feble, fort… fins als darrers moments’; Xavier Serraïma ha destacat: ‘Una de les darreres ments lliures d’aquest País’; Laia Soldevila ha recuperat l’article (pdf) de Rosa Calafat a la Setmana del Llibre en Català del 2002, recordant Barnils;

A l’acte del dia 17 de març a les nou del vespre a l’Horiginal (carrer Ferlandina, 28, de Barcelona), hi participaran el president del Grup Barnils, Joan Vila; l’editora de VilaWeb, Assumpció Maresma; la periodista i neboda de Ramon Barnils, Núria Barnils; el professor de la UAB i l’ex-conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras. L’acte vol ser una trobada entre amics, coneguts i gent interessada en la trajectòria de Barnils.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any