Dimiteixen el director i vuit caps de secció de Quadern

  • L'entrevista a l'alcalde Manuel Bustos, apareguda al darrer número de la revista i feta per Montse Barderi, del gabinet d'alcaldia, hauria estat el detonant de la renúncia.

VilaWeb
Redacció
06.03.2011 - 23:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Al comunicat que han fet públic aquest cap de setmana, la pràctica totalitat dels caps de secció i col·laboradors del Quadern afirmen que han près aquesta decisió ‘per mostrar-nos en desacord amb un seguit de decisions que han trencat la dinàmica establerta ja en temps de Joan Cuscó, basada en un projecte cultural engrescador i únic a la ciutat, i fonamentada en la llibertat, la coordinació i el respecte mutu. Ricard Ustrell, Oriol Farrés, Toni Dalmases, Pere Cornellas, Feliu Viaplana, Ana Fernández, Maite Soler, Josepa Blanch i el fins ara director David Serrano posen ‘així punt final a la nostra col·laboració, que ha estat desinteressada des del principi i fins ara.

Tot i que la decisió de Serrano ja havia estat anunciada al darrer número, on també apareix l’entrevista a l’alcalde en qüestió, Vilaweb Sabadell ha pogut saber que el fet que es publiqués finalment, tot i no haver estat pactada i que arribés fora de termini, ha portat a la pràctica totalitat dels col·laboradors de la revista a abandonar el projecte. Vilaweb Sabadell també ha rebut informacions segons les quals l’alcalde anunciava al seu Facebook que es publicaria l’entrevista abans que el director de la revista en conegués l’existència, fet que provaria fins a quin punt Manuel Costa, president de la Fundació Ars i editor de la publicació, estaria introduïnt materials afins al partit de govern sense el consens de la redacció.

Quadern de les Idees, les Arts i les Lletres és una revista bimestral feta a Sabadell, que es publica els mesos de febrer, abril, juny, octubre i desembre. Pertany a la Fundació Ars i va ser fundada l’any 1978 per Joan Cuscó i Aymamí amb el nom de Quadern. Des del número 27 (estiu de 1982) fins al número 57 (estiu de 1987) apareix com a Quadern de les arts i de les lletres de Sabadell. Fins el desembre de 1997 va ser una revista local, dedicada fonamentalment a les activitats culturals sabadellenques, editada i dirigida pel seu fundador. L’any 1998 va passar a ser editada per Manuel Costa Fernández. Ara, onze any després, sembla que un altre relleu s’imposa, forçosament, a la revista si la Fundació Ars vol seguir publicant-la.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any