Crida al consens per l’ensenyament plurilingüe en la VIII Nit d’Escola Valenciana

  • Babalà Club de Canal9 no ha acudit a recollir el premi conjunt amb el Club Super3 de TV3

VilaWeb
Redacció
04.03.2011 - 20:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La VIII Nit d’Escola Valenciana ha esdevingut un homenatge a Enric Valor, en el centenari del seu naixement, i una crida al consens per l’ensenyament plurilingüe. En aquest sentit, el president de l’entitat, Vicent Moreno, ha defensat l’ensenyament en valencià com la millor via per assolir el plurilingüisme: ‘El valencià no és cap problema per assolir el plurilingüisme, tot el contrari: l’ensenyament en valencià és l’únic que capacita en les dues llengües oficials i facilita l’aprenentatge de dues llengües estrangeres’.

‘L’ensenyament en valencià és sinònim de qualitat. Volem que els alumnes dominen equitativament valencià i castellà, i funcionalment dues llengües més. L’ensenyament en valencià és la resposta. L’ensenyament en valencià evita excloure cap llengua en la competència final de l’alumnat.’ ha dit Moreno en el seu discurs.

El betlem alcoià del Tirisiti, el Super 3 i el BabaClub, Empar Granell i Francesc de Paula Burguera, guardonats

Els guardonats d’enguany han estat el Super3 (TVC) i BabaClub (RTVV), que no ha acudit a recollir el premi, pel foment de l’ús social de la llengua; la mestra i activista Empar Granell, per la seva trajectòria personal de compromís amb el territori; el betlem alcoià del Tirisiti, pel valor històric i antropològic inqüestionable que té; i Francesc de Paula Burguera, per la seua rica trajectòria política, periodística i literària.

Més de 600 assistents han omplit de gom a gom el teatre Calderon d’Alcoi, entre els quals els màxims dirigents sindicals, representants de més de 50 entitats cíviques, alts responsables de totes les formacions polítiques, representants dels ajuntaments on se celebren trobades enguany, responsables de totes les universitats públiques, de l’AVL i el CVC, entre molts altres.

Enguany s’acompleix el centenari del naixement d’Enric Valor. Escola Valenciana ha volgut homenatjar i difondre l’obra de l’autor de Castalla i el punt de partida ha estat la VIII Nit d’Escola Valenciana. Amb aquest propòsit, la companyia La Dependent ha coordinat l’espectacle de la Nit, dedicat a l’escriptor, que ha estat conduït per la periodista alcoiana Reis Juan i en el qual han actuat els grups musicals Arthur Caravan i Vol de Núvol, que han comptat amb les coreografies del grup de dansa Guawasi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any