Teresa Forcades, directora convidada de VilaWeb

  • Va procurar que el diari fugís de 'la lògica de l’hàmster que sembla que domini la societat'

VilaWeb
Redacció
08.03.2011 - 09:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Al matí, al consell de redacció, va proposar un debat sobre la manera de seleccionar les notícies partint d’un examen de les portades de feia un mes: ‘Per quina raó uns temes són notícia i uns altres, no? Per què desapareixen tan ràpidament de l’escena?’ Aquest exercici es va plasmar en l’espai ‘Per què fem el diari com el fem?’, en què els periodistes i el director de VilaWeb van compartir aquest debat amb els lectors. Es van servir els enllaços a les portades d’un mes enrere (2 de febrer nou del matí, dues del migdia, nou de la nit) amb la pregunta: ‘Què us suggereix que avui no en sapiguem tant, d’això que passa a Egipte, per exemple?’

 En l’opinió contundent ‘La ruptura de la cadena causal‘, que presidia la portada de VilaWeb, Forcades es demanava si era possible d’evitar ‘la lògica de l’hàmster que sembla que domini la societat’. Partint d’aquesta reflexió, va proposar un reportatge sobre els cultius transgènics i la negativa del Parlament de Catalunya a discutir la ILP que en demanava la prohibició. Per Forcades, que Catalunya sigui el país europeu amb més cultius transgènics, que en alguns països són prohibits, ja és una raó més que sobrada per a parlar-ne. També va proposar una entrevista amb Gustavo Duch, coordinador de la revista ‘Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas’. Finalment, en l’article ‘Sanitat pública, capital privat?‘, el doctor Jordi Estapé i l’economista sanitari Joan Rovira van comentar les implicacions de la inversió privada en la recerca mèdica.

La directora convidada va participar en un xat amb els lectors de VilaWeb, i en va proposar un altre amb dos periodistes veneçolans, Roberto Hernández Montoya i Roberto Malaver, amb qui vam discutir, redacció i lectors, sobre el paper dels mitjans de comunicació, a Veneçuela i al món. L’objectiu era de facilitar espais de debat i de contrastar informacions. Els podeu llegir tots dos.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any