Camps ataca ara Gandia TV

  • El Consell diu que les emissions són il·legals i no accepta el consorci de Gandia i Oliva per desenvolupar el canal públic de TDT

VilaWeb
Redacció
02.03.2011 - 12:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Generalitat Valenciana ha ordenat a l’Ajuntament de Gandia (la Safor) que tanqui les emissions de Gandia Televisió. La conselleria de Justícia ha decidit no atorgar la llicència d’emissió en TDT a la televisió pública, n’ha declarat il·legals les emissions i ha instat el consistori a ‘posar fi’ a la programació televisiva. Des del consistori, ho interpreten com un nou intent ‘de tapar qualsevol senyal que expliqui tot allò que el Consell no fa bé’.

Després d’aconseguir fer tancar les emissions de TV3 a tot el País valencià, el Consell ha posat ara el punt de mira a Gandia TV, una televisió amb programació de qualitat que emet en català.

La resolució de la directora general de Promoció Institucional que ordena el tancament de les emissions respon a l’última petició de Gandia TV d’emetre en TDT. Per llei, una de les llicències de TDT de la Safor havia de concedir-se a una televisió pública comarcal, com és el cas de Gandia TV. Per obtenir la llicència, però, calia prèviament crear un consorci entre les tres principals ciutats de la comarca: Gandia, Oliva i Tavernes. Les dues primeres són governades pel PSPV-PSOE; la tercera, pel PP.

Tavernes sempre ha posat traves al consorci, segons que expliquen fonts de l’Ajuntament de Gandia a VilaWeb, i ‘mai no ha tingut interès de crear el consorci’. Davant d’aquesta situació, els ajuntaments d’Oliva i Gandia van optar per signar el consorci i deixar la porta oberta perquè Tavernes hi entrés més endavant. I Gandia TV va començar a emetre sense la resposta definitiva del govern, que no arribava, i va enviar una nova petició per a rebre la llicència de TDT. La resposta del Consell ha estat no donar cap llicència d’emissió fins que el consorci no estigui completament constituït. I per tal que ho estigui, és necessari que Tavernes el signi, cosa que no vol fer.

L’Ajuntament de Gandia estudia ara els passos a fer, però té clar que es tracta d’una decisió política: ‘Volen tapar els senyals de televisió que expliquen tot allò que el Consell fa malament. Per això van tancar TV3. Gandia TV és l’única televisió públic de la Safor que no és controlada pel PP’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any