Unió Mallorquina es dirà Convergència

  • El Consell Nacional ha decidit dissoldre els òrgans de direcció per refer-se dels casos de corrupció que han esquitxat el partit · L'últim cas implica l'ex-conseller Mateu Cañellas i l'ex-regidora de Palma, Cristina Cerdó

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.02.2011 - 22:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El consell nacional d’Unió Mallorquina ha decidit aquest vespre que el partit s’anomeni Convergència per les Illes Balears. També ha decidit dissoldre l’executiva nacional i el comitè de Palma. A partir d’ara serà un consell de direcció permanent nomenat personalment pel president, Josep Melià, qui governi la transició que desembocarà en un congrés extraordinari després de les eleccions del 22 de maig.

 

La decisió de liquidar les executives ha tingut el suport del 85% dels membres del consell nacional de la formació. Només un 7,5% s’ha oposat al canvi de nom per Convergència per les Illes Balears. També s’ha pres la decisió de canviar la seu social del partit perquè l’actual ha estat registrada per l’operació policíaques de la setmana passada.

En una conferència de premsa posterior a la celebració del consell naciona, Melià ha explica que el canvi de nom respon a la necessitat de deixar enrere un nom ‘estigmatitzat i criminalitzat’. També ha explicat que, en principi, els canvis d’avui no afecten les llistes electorals aprovades anteriorment. Melià havia avisat del perill del canvi de nom, però ha defensat aquest pas per refer-se dels múltiples casos de corrupció que han esquitxat UM els últims mesos.

L’ex-conseller d’UM Mateu Cañellas, també detingut per presumpta corrupció

La policia espanyola ha detingut les últimes hores l’ex-conseller d’Esports i Joventut d’Unió Mallorquina, Mateu Cañellas, i l’ex-regidora de Medi Ambient de Palma i ex-portaveu municipal, Cristina Cerdó, per la presumpta implicació en el cas Picnic, una trama irregular de captació de vots amb fons públics. Tots dos han passat a disposició del jutge que investiga el cas. També ha hagut de comparèixer al jutjat l’ex-responsable de Medi Ambient i número 4 d’UM a Palma, Paula Cortés, detinguda divendres.

La policia els ha detingut arran de les declaracions de diversos ex-alts càrrecs que van treballar a les ordres de Cerdó quan Unió Mallorquina formava part del pacte de govern municipal, quan suposadament es va dur a terme la malversació de fons públics.

L’ex-regidora va dirigir l’àrea de Medi Ambient des del juny del 2007 fins a començament del 2010, quan el PSOE i el Bloc van expulsar UM del govern municipal pels casos de corrupció en què estava implicada. Fou la gerent de l’Empresa Municipal d’Aigua i Clavegueram fins al mes de maig, quan va dimitir dels càrrecs que tenia i es va donar de baixa del partit.

Les investigacions d’aquest suposat nou cas de corrupció, instruït pel jutjat númeor 8 de Palma, apunten que UM va contractar a través de l’Institut Municipal de Formació Ocupacional i Treball a una vintena d’informadors ambientals, que en realitat tenien com a única funció captar afiliats per al partit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any