Clam multitudinari a Castelló contra el tancament de TV3

  • Entre 10.000 i 15.000 manifestants van participar ahir en la marxa més gran que es recorda a la ciutat · Els organitzadors convoquen una nova mobilització a València per al 16 d'abril

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.02.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Entre deu mil i quinze mil manifestants van reclamar ahir a Castelló el restabliment de les emissions de TV3 al País Valencià, en la la marxa més multitudinària que es recorda a la ciutat (vídeo). Una manfiestació protagonitzada per pancartes reclamant TV3 i a favor de la llibertat d’expressió. ‘No som quatre gats’, ‘On és Canal 9?’ també han estat alguns dels crits que més es van sentir. La marxa va acabar amb la lectura d’un manifest, a càrrec del filòleg Vicent Pitarch, professor de la Universitat Jaume I i membre de l’Institut d’Estudis Catalans.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va qualificat d’èxit la manifestació d’ahr. ‘Som aquí per defensar la llibertat d’expressió i d’opció en una societat democràtica i, per tant, per a protestar contra la censura’, deia un dels portaveus d’ACPV, Manel Carceller.

Entre les persones que encapçalaven la manifestació hi havia Vicent Climent, rector de la Universitat Jaume I. Justament aquesta setmana es va fer una concentració a l’àgora de la universitat per reclamar el restabliment de les emissions de TV3 al País Valencià, i el consell de direcció va emetre un comunicat en aquest mateix sentit. Una altra de les cares visibles de la marxa d’ahir era Francisco Toledo, cap de llista com a independent del PSPV per Castelló.

La manifestació va transcórrer en un ambient festiu, amb grups d’animació, malabras i grups de dolçaina i talabet. A més, els organitzadors van anunciar que havien convocat una altra manifestació a València per al dia 16 d’abril.

La ciutat de Castelló no és l’únic punt del país que es mobilitza per la llibertat d’expressió i premsa. Ja s’ha organitzat protestes a  Pedreguer, Nules, Albalat de la Ribera, Xàtiva, Sueca, València o Barcelona.

La multitudinària manifestació d’ahir contrasta amb les paraules de divendres de la portaveu de la Generalitat Valenciana, que afirmava que el tancament de TV3 era un tema menor i no es mereixia ser tractat en la reunió que tindran Francisco Camps i Artur Mas. Tot i les nombroses moilitzacions i mostres de suport, Paula Sánchez de León va afirmar que la polèmica sobre TV3 interessava només ‘a dues o tres mil persones de la comunitat’ i que ‘TV3 té una audiència ínfima que no arriba a l’1%.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any