Multitudinària marxa a Castelló per reclamar TV3 al País Valencià

  • Més de deu mil manifestants han participant en la marxa més gran que es recorda a la ciutat · Els organitzadors convoquen una nova mobilització a València per al 16 d'abril

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.02.2011 - 21:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més de deu mil manifestants han reclamat aquest vespre a Castelló el restabliment de les emissions de TV3 al País Valencià. Ha estat la marxa més multitudinària que es recorda a la ciutat. Una manfiestació protagonitzada per pancartes reclamant TV3 i a favor de la llibertat d’expressió. ‘No som quatre gats’, ‘On és Canal 9?’ també han estat alguns dels crits que més s’han sentit. la marxa ha acabat amb la lectura d’un manifest, que ha anat a càrrec del filòleg Vicent Pitarch, professor de la Universitat Jaume I i membre de l’Institut d’Estudis Catalans. 

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha qualificat d’èxit la manifestació i ha xifrat en quinze mil els participants. ‘Som aquí per defensar la llibertat d’expressió i d’opció en una societat democràtica i, per tant, per a protestar contra la censura’, ha dit un dels portaveus d’ACPV, Manel Carceller.

Entre les persones que encapçalaven la manifestació hi havia Vicent Climent, rector de la Universitat Jaume I. Justament aquesta setmana es va fer una concentració a l’àgora de la universitat per reclamar el restabliment de les emissions de TV3 al País Valencià, i el consell de direcció va emetre un comunicat en aquest mateix sentit. Una altra de les cares visibles de la marxa d’avui era Francisco Toledo,  cap de llista com a independent del PSPV per Castelló.

La manifestació ha transcorregut en un ambient festiu, amb grups d’animació, malabras i grups de dolçaina i talabet. A més, els organitzadors han anunciat que havien convocat una altra manifestació a València per al dia 16 d’abril.

La ciutat de Castelló no ha estat l’únic punt del país que avui es mobilitzava per la llibertat d’expressió i premsa: a Pedreguer hi ha hagut una concentració davant la casa de la vila a migdia, i aquest vespre n’hi ha hagut una altra a Albalat de la Ribera. Concentracions que s’afegeixen a les que ja s’han fet aquests últims dies.

La multitudinària manifestació d’avui contrasta amb les paraules d’ahir de la portaveu de la Generalitat Valenciana, que afirmava que el tancament de TV3 era un tema menor i no es mereixia ser tractat en la reunió que tindran Francisco Camps i Artur Mas.

La Generalitat valenciana diu que a la reunió amb Mas no es parlarà de TV3

En efecte, Paula Sánchez de León va dir ahir que el president valencià i el seu homòleg català tractarien, en la reunió del 20 d’abril, ‘aquells temes relacionats amb el benefici, el creixement econòmic i el desenvolupament d’ambdós territoris’ i que en cap cas es parlaria de TV3.

Sánchez de León va ser especialment dura en la conferència de premsa i va deplorar que tant la Generalitat catalana com el parlament hagin criticat el govern valencià per haver forçat el tancament dels repetidors. Va negar les acusacions de censura i va dir que ‘aquesta és una qüestió estrictament legal’ i que ‘apel·lar a la llibertat d’expressió és un engany’.

També va dir, sense tenir en compte els milers de persones que s’han manifestat en diverses poblacions del país, que ‘la polèmica sobre TV3 interessa a dues o tres mil persones de la comunitat’ i que ‘TV3 té una audiència ínfima que no arriba a l’1%’.

El govern català havia dit que la reunió estaria centrada en el projecte del corredor mediterrani, però havia volgut deixar molt clar que s’hi tractaria el tancament de TV3. Ahir, el govern català va respondre remetent-se a les afirmacions fetes dimarts pel portaveu del govern, que va dir que no aniran a València ‘a fer el milhomes’. ‘El tema de TV3 no ha d’impedir l’entesa en altres aspectes impotants’, van dir a VilaWeb fonts del govern.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any