Es mor l’escriptor i crític literari Josep Iborra

  • L'autor de 'Fuster Portàtil' era doctor en filologia romànica

VilaWeb
Redacció
24.02.2011 - 21:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’escriptor i assagista Josep Iborra s’ha mort als 82 anys. Nascut a Benissa el 1929, es va llicenciar en Dret i en Filosofia i Lletres per la Universitat de València i era doctor en filologia romànica. El seu reconeixement en el món de les lletres es deu a la seva tasca d’assagista, conferenciant i prologuista. Fou un dels grans estudiosos de l’obra i la personalitat de Joan Fuster.

Fou co-director de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de València i va ser membre del Servei de Normalització Lingüística de la UV. Entre els títols publicats destaquen, en narrativa, ‘Paràboles i prou’ (1955), i en assaig, ‘Fuster portàtil’ (1982), ‘Trinxera literària’ (1995) i ‘Inflexions’ (2005). A més, va col·laborar en publicacions periòdiques com ara Serra d’Or, L’Espill, Saó, El Temps, Reduccions, Caràcters i Revista de Catalunya. Fou soci d’honor de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

El funeral es farà aquest divendres a les 15.30 al Tanatori Servisa de València, segons ha informat l’Associació d’Editors del País Valencià (AEPV).

Enllaços
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any