El Consell no pot imposar sancions, segons la CMT

  • No té competències per sancionar els propietaris dels repetidors

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.02.2011 - 13:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Segons un acord de la Comissió del Mercat de Telecomunicacions del 17 de febrer, les infraccions i les sancions als propietaris de repetidors només les poden imposar aquest organisme i la secretaria d’estat de telecomunicacions del govern espanyol, però no pas els governs autonòmics. La resolució (pdf), que és la resposta a una pregunta feta per l’empresa Radiodifusión Digital SL, l’ha incorporada Acció Cultural del País Valencià (ACPV) en el recurs a les sancions del Consell que va presentar al Tribunal Superior de Justícia valencià i al Tribunal Suprem.

En conseqüència, segons ACPV, la decisió del president Camps d’assetjar econòmicament a ACPV i de forçar el tancament dels repetidors no té empara legal. L’entitat confia que així ho declari també el Tribunal Suprem i el Tribunal Superior de Justícia, en els recursos que hi ha actualment pendents. No obstant, l’entitat descarta que aquests recursos es puguin resoldre abans d’un any.

Lamentablement, la norma aprovada i utilitzada per la la Generalitat, malgrat que genera un conflicte de competències, encara està en vigor, i per tant impedeix que ACPV pugui reobrir els repetidors sense exposar-se a la imposició de noves multes, que només serien retirades després d’un llarg i costós procés legal. I igualment continuen sent plenament executives i exigibles les multes ja imposades que sumen 600.000€, a les quals cal afegir els interessos, i que s’han d’abonar aquest proper 20 de març.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any