Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  23.02.2011  13:44

El Consell no pot imposar sancions, segons la CMT

No té competències per sancionar els propietaris dels repetidors

Men?ame
 

Segons un acord de la Comissió del Mercat de Telecomunicacions del 17 de febrer, les infraccions i les sancions als propietaris de repetidors només les poden imposar aquest organisme i la secretaria d'estat de telecomunicacions del govern espanyol, però no pas els governs autonòmics. La resolució (pdf), que és la resposta a una pregunta feta per l'empresa Radiodifusión Digital SL, l'ha incorporada Acció Cultural del País Valencià (ACPV) en el recurs a les sancions del Consell que va presentar al Tribunal Superior de Justícia valencià i al Tribunal Suprem.

En conseqüència, segons ACPV, la decisió del president Camps d'assetjar econòmicament a ACPV i de forçar el tancament dels repetidors no té empara legal. L'entitat confia que així ho declari també el Tribunal Suprem i el Tribunal Superior de Justícia, en els recursos que hi ha actualment pendents. No obstant, l'entitat descarta que aquests recursos es puguin resoldre abans d'un any.

Lamentablement, la norma aprovada i utilitzada per la la Generalitat, malgrat que genera un conflicte de competències, encara està en vigor, i per tant impedeix que ACPV pugui reobrir els repetidors sense exposar-se a la imposició de noves multes, que només serien retirades després d’un llarg i costós procés legal. I igualment continuen sent plenament executives i exigibles les multes ja imposades que sumen 600.000€, a les quals cal afegir els interessos, i que s'han d’abonar aquest proper 20 de març.