Morella i Vinaròs exigeixen el restabliment de TV3 en un manifest conjunt

  • Vilafranca del Penedès i Sant Feliu de Llobregat aproven mocions per a restablir les emissions · Castelló ho farà demà amb els vots del PP

VilaWeb
Redacció
23.02.2011 - 13:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle de Morella, Ximo Puig, i el de Vinaròs, Jordi Romeu, critiquen en un manifest conjunt l’actitud del govern valencià i reclamen el restabliment de les emissions de TV3 al País Valencià. Els dos consistoris, governats pel PSPV i fundadors de la Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull, consideren que el govern valencià ha actuat ‘d’esquena a la ciutadania i la democràcia, atemptant contra la cultura, la llengua i, la llibertat’.

En aquest sentit, exigeixen el president Francisco Camps ‘que restablisca les emissions de TV3, ja que és un problema creat únicament per ell i té una senzilla solució, establir el diàleg en els sectors afectats i que busque la reciprocitat que Catalunya, les Illes i Aragó ja han acceptat’.

El text reconeix ‘la tasca de promoció de la llengua i la cultura que ha fet Acció Cultural del País Valencià al llarg de la història i que va fer possible l’arribada del senyal de TV3 a tot el territori’ i fa una crida a les institucions i entitats per tal que facin arribar les seues queixes a la Generalitat Valenciana.

Els dos batlles també demanen al govern valencià ‘que deixe de banda el seu atac contra TV3, Acció Cultural del País Valencià, els municipis i els ciutadans, que assumisca les responsabilitats que li pertoquen i que escolte a la ciutadania’.

Vilafranca del Penedès i Sant Feliu de Llobregat reclamen el restabliment de les emissions al País Valencià

El ple de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) va aprovar ahir a la nit, amb els vots a favor de CiU, PSC, CUP, ERC i ICV i l’abstenció del PP, una moció (pdf) reclamant que es restableixin les emissions de TV3 al País Valencià. Presentada per la CUP, la moció va ser encapçalada també per ERC, ICV i CiU. Així, l’Ajuntament de Vilafranca insta la Generalitat de Catalunya a fer possible l’emissió de TV3 al País valencià i doni suport a ACPV. També demana a la Generalitat valenciana que, mentre no hi hagi un acord de reciprocitat, faciliti la recepció de TV3 i deixi sense efecte les sancions econòmiques a ACPV. Finalment, el ple vilafranquí s’ha compromès a donar 1.000 euros a ACPV per contribuir al pagament de la multa imposada.0

El ple de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat) també va aprovar ahir una moció de suport a les emissions de TV3 al País Valencià. Només el PP es va oposar a un text que va proposar l’únic regidor d’ERC al consistori, i que va rebre el suport del PSC, ICV i CiU. La moció mostra el seu suport a ACPV i lamenta el ‘setge i la censura’ que ha patit la televisió pública catalana del govern de Francisco Camps. A més, insta als governs català i valencià, a que arribin a un acord perquè els seves televisions i ràdios es puguin veure i escoltar als dos territoris.

A més d’aquestes, es preveuen més mocions municipals a favor de TV3 al País Valencià, com a Terrassa i a Castelló.

El PP de Castelló, a favor de TV3

Justament a Castelló, on el PP hi té majoria, els tres grups municipals (PP, PSPV i el Bloc) aprovaran demà una declaració institucional en favor de les emissions de TV3, presentada pel PSPV i el Bloc, amb el suport del PP. La declaració proposa als governs valencià i català que arribin a un acord de reciprocitat entre els canals de TVC i els de RTVV. També demana al govern espanyol que no veti la ILP Televisió Sense Fronteres i que habiliti un nou canal múltiplex per a poder rebre TV3.

Ahir el batlle de Castelló (PP), Alberto Fabra Prat, deia a Facebook que demanaria el retorn de les emissions; no pot ser, subratllava, que a hores d’ara ‘es limiti la possibilitat que les persones puguin elegir el mitjà de comunicació que volem sintonitzar’. Però no era pas l’únic discrepant del PP: l’Ajuntament d’Ares del Maestrat (Alt Maestrat), també amb majoria del PP, va aprovar ahir una moció demanant que es recuperés l’emissió de TV3; i el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, va qüestionar fa tres dies el tancament dels repetidors. Ara, tots eviten de criticar obertament els dirigents del seu partit, i acusen del tancament de TV3 el govern espanyol que no dóna el múltiplex.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any