Els obiolistes no volen més tripartits i propugnen una gran aliança d’esquerres

  • Nou Cicle propugna d'unir socialistes, ecosocialistes i catalanistes d'esquerres i obre la porta a 'candidatures conjuntes'

VilaWeb
Redacció
23.02.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El sector obiolista del PSC, Nou Cicle, va fer públic ahir un manifest (pdf), que és la seva aportació al congrés que els socialistes faran a la tardor. Els obiolistes proposen que els socialistes capdavantegin una ‘gran aliança de les esquerres que sigui una alternativa a les eleccions al parlament del 2014’. L’eurodiputat Raimon Obiols precisa que Nou Cicle no vol ‘cap més coalició de caràcter superestructural com el tripartit’, que considera que va comportar greus dificultats, i creu que cal una aliança d’esquerres que englobi socialistes, ecosocialistes i catalanistes d’esquerres.

La sala d’actes del Col·legi d’Advocats de Barcelona es va omplir de gom a gom, en la presentació del manifest de Nou Cicle, amb més de quatre-cents assistents. Entre aquests, el vice-primer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, i el batlle de Barcelona i candidat a la reelecció, Jordi Hereu. En la presentació del manifest, Obiols va proposar de convertir el PSC en ‘el gran partit català del segle XXI’.

‘No és un tripartit tres’

L’ex-primer secretari ha deixat clar que els obiolistes rebutgen un tercer tripartit -amb el qual ha estat crític però també ha lamentat que va ser ‘asfixiat mediàticament’- i aposten per una ‘gran aliança’ d’esquerres ben diferent. ‘Això no és un tripartit tres, és una cosa nova’, ha dit, la ‘única possibilitat real de guanyar una majoria i de recuperar per un país de centre-esquerra un govern de centre-esquerra’.

A més d’Obiols, també ha pres la paraula en l’acte l’alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, que s’entreveu com a futur cara visible de Nou Cicle i possible candidat a primer secretari. Elena creu que cal lluitar contra la imatge que ‘els polítics són tots iguals’ i que per això també cal ‘autocrítica’.

Elena ha cridat a obrir el partit i a tenir clar que la derrota del PSC del 28-N no és per una sola causa. ‘El problema és ideològic, les idees i les conviccions mou les consciències i finalment a les persones’, ha dit, tot apostat per un ‘partit d’avantguarda’.

Nou Cicle demana un PSC ‘de nova planta’, fruit d’una ‘renovació radical’, també des del punt de vista organitzatiu, però des de la unitat. Això inclou de recuperar el grup propi al congrés espanyol per ‘reforçar nítidament la visibilitat del PSC en la política espanyola’.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any