Clam a València per TV3 i contra Camps

  • Milers de manifestants, convocats per internet ,van omplir la plaça de la Mare de Déu · A Barcelona, tres-cents manifestants · També es van fer concentracions a Alcoi i a Reus

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.02.2011 - 07:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plaça de la Mare de Déu de València es va omplir ahir amb uns cinc mil manifestants que van cridar consignes en favor de les emissions de TV3 i contra el president Camps (vídeo). Entre els concentrats, hi havia polítics com Enric Morera (Bloc), Joan Ribó (Compromís), Vicent Soler (PSPV), Marga Sanz (EUPV), Agustí Cerdà (ERPV), i Josep Guia (Solidaritat). ‘Sí a TV3, #sensesenyal’ va ser el lema de la primera pancarta que es va desplegar. Els manifestants van cridar ‘Camps delinqüent, Camps a Picassent’, en referència al municipi on hi ha la presó valenciana.

Els convocants de la concentració de València, una plataforma de Facebook, se’n van declarar molt satisfets, oimés que hi havia molts joves. Però el govern valencià féu apagar la webcam que emet habitualment imatges de la plaça de la Mare de Déu de València, que és on es féu la concentració.

Els assistents van omplir la plaça de gom a gom, vigilats per una discreta presència de policia. Hi havia representants d’associacions de tota mena i grups de música, especialment dolçainers, que van tocar durant les dues hores llargues que va durar la concentració.

Ara, l’acte va començar amb el desplegament d’una pancarta demanant el retorn de TV3 al País Valencià, amb la signatura ‘#sensesenyal’. El cantant Pau Alabajos va interpretar la cançó ‘Zapping’, en què denuncia la informació de Canal9, i va adreçar unes paraules contra el tancament de les emissions de TV3. El tancament, va consistir en una actuació de muixeranguers, que van aixecar uns quants pilars amb senyeres i pancartes contra el president de la Generalitat.

Barcelona també reclama TV3 per al País Valencià

Tres-cents manifestants es van aplegar ahir a Barcelona, a la cruïlla entre el passeig de Gràcia i el carrer de València, contra el tancament de l’emissió de TV3 al País Valencià (vídeo). La concentració havia estat convocada espontàniament per internet. ‘Sí a la cultura, no a la censura’ va ser una de les pancartes més grans. També hi havia lemes com: ‘Barcelona amb el País Valencià. Prou censura i corrupció. Volem reciprocitat’, ‘Volem TV3. Per la llibertat d’expressió’.

Els manifestants, entre els quals hi havia representants d’ERC, amb Jordi Portabella al davant, i Toni Strubell, de Solidaritat, van cridar consignes contra el president Camps i de solidaritat amb tot el País Valencià. La concentració es va acabar amb la lectura d’aquest text de l’escriptor de Sueca, Manuel Baixauli, i amb la Muixeranga, interpretada per una petita banda de música. Al final, els manifestants van cridar ‘Volem TV3! Sense València no hi ha independència’.

Centenars de ciutadans a Alcoi i Reus

Les concentracions exigint el retorn de TV3 al País Valencià i en solidaritat amb Acció Cultural s’escampen per tot el país. Ahir Alcoi i Reus es van sumar a les protestes. Centenars de ciutadans van acudir a les convocatòries espontànies convocades per internet contra les mesures del govern de Francisco Camps per a censurar la televisió pública catalana al País Valencià.

A Alcoi van aplegar-se més de cinc-cents manifestants en solidaritat amb Acció Cultural per les multes dictades pel govern de Camps. La pluja va deslluir la concentració, que es va fer sota paraigües. Els concentrats van penjar a les reixes de la casa de la vila una pancarta amb el lema ‘Camps o democràcia. Volem TV3. Sense fronteres’.

Concentracions d’aquests últims dies

Les manifestacions d’ahir al vespre (també se’n van fer a Barcelona, Alcoi i Reus) contra el tancament de TV3 al País Valencià refermen la poderosa protesta de la xarxa d’aquests últims dies. Divendres ja hi va haver una primera manifestació espontània a València davant el Palau de la Generalitat. Dissabte al vespre n’hi va haver una de sonada a Castelló: un miler d’assistents van omplir la plaça de Santa Clara (vídeo i galeria de fotos) amb crits en favor de TV3 i contra el president Camps.

Diumenge, durant la 42a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana a Montserrat, un centenar de manifestants es va plantar davant el monestir contra el tancament, bo i clamant: ‘No deixem que apaguin la flama de la llengua. Volem TV3 al País Valencià’.

De moment, ja hi ha una altra concentració, que es farà dijous a les 18.00 a València davant les corts, i una manifestació, dissabte, a Castelló.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any