Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  22.02.2011  10:45

S'ha mort l'escriptor i polític Joan Colomines

Fou diputat al Parlament de Catalunya entre el 1980 i el 1992 · Va promocionar la poesia catalana

Men?ame
 

L'escriptor, metge i polític Joan Colomines i Puig s'ha mort avui a l'edat de vuitanta-nou anys. Va treballar en la promoció de la poesia catalana, a la qual va voler donar un contingut patriòtic i reivindicatiu. En l'àmbit polític, el 1969 va militar al Front Nacional de Catalunya, fou membre actiu de la Comissió Coordinadora de Forces Polítiques de Catalunya i fou detingut unes quantes vegades. El 1973 va fundar el Partit Popular de Catalunya i, després d'un breu pas pel PSC, va entrar a CDC el 1977. Va ser elegit diputat al Parlament de Catalunya entre el 1980 i el 1992.

En la seva vessant literària de promoció de la poesia catalana, Colomines va organitzar al seu domicili entr el 1959 i el 1962 lectures de textos literaris fetes pels seus mateixos autors, que va presentar com a 'Barbolles poètiques', que després van formar part de l'Arxiu Sonor que es pot consultar en línia. Colomines va donar aquesta fonoteca a l'Arxiu Nacional de Catalunya.

El fill de Joan Colomines Agustí Colomines és actualment director de la Fundació Catalanista Catdem, vinculada a CDC.